Motivation.

Indsendt af Robot den man, 09/28/2020 - 17:47
Kategori
Generelt - Akvariesiden.dk
Forfatter
Principia
Jeg kom til at være lidt filosofisk et kort øjeblik. Ikke noget vildt eller revolutionerende, det overlader vi til dem med højere uddannelser. Men det slår mig lige, som overskriften udtrykker det.
Hvad er motivationen for at holde jeres akvarier. Der er så mange facetter i hobbyen, så hvad er motivationen for den enkelte. Og hvad ser i som succeskriteriet ?? Er det processen i at opstille det. Er det teknikken, hvor man kan nørde lidt. Eller er det når man laver unger på sine fisk.

Min egen motivation har været meget skiftende. Det har altid været lidt efter om det er gået frem eller tilbage. Samt kan jeg også sige at motivationen er udeblevet i nogle perioder, når tingene har været lidt op ad bakke.
Men dog har jeg altid fundet en ny niche, eller en ny måde at tænke akvarier på, således at interessen er kommet snigende igen. Der var engang jeg nørdede i gennem, med Malawier. Men efter som succesen er at samle arter, med farver, og få unger, hvilket er nemt, begyndte der at snige sig Victoria ind. Der blev udfordringen at gøre hvad der ikke kunne lade sig gøre, og det lykkedes jeg faktisk med, og med en hvis form for succes.
Der var motivationen at tilbagevise folks postulater, når de kom med deres fordomme. Samt jagten på fisk vel at mærke. Det er ikke ligefrem Vic´s som hænger på træerne, i en højde så man bare kan plukke.
Samt var der også en lille hovsa oplevelse, da jeg kørte næsten rene Vic´s i akvariet, kun suppleret med lidt Zebra maller. Det kørte fint, kun med et eneste lille minus, at en cichlide nogen gange fik en lidt halvdyr snack, når en for lille L046 unge blev lidt for modig.
Men nu har motivationen for mit vedkommende aldrig været, at tjene på min hobby, for en hobby er jo kun en hobby, selvom man kan kalde livet med akvarier for en livstil.

Nå man jeg tabte sutten, efter en længere periode med Chiklider, og akvariet gik mere eller mindre i forfald, og jeg gad ikke bøvlet med at finde Vic´s, så der kom Malawier ind som supplement igen. Men det hjalp ikke en disse, så jeg kom ind i en mellem periode, hvor jeg skulle genfinde interessen, og motivationen for at prøve noget nyt.

Lysten kom tilbage, da jeg fik ideen om at nedskalerer igen, og køre DYI, og lowtech. Lav hvad der kan laves selv. Minimere teknikken til det kun absolut mest nødvendige. Og gå tilbage til rødderne og få et selvskabsakvarium, med salat og det hele.
Nu havde jeg et rimeligt omfattende bibliotek ( det er også skåret ned, af pladshensyn, man kan ikke gemme alt ) så det var næsen i bøgerne, for at få opfrisket hvad der skulle til. Samt at samle lidt inspiration.
Og til det vil jeg indskyde, at bøger er kraftigt undervurderet. Man kan vælge at spare pengene, og finde sine oplysninger på nettet. Men der findes bare så ufatteligt meget lort der ude, at man risikere ved stor hjælp af forkerte oplysninger, at projektet er op af bakke med det samme.
Bøger er dog heller ikke fejlfri, så køb gerne to, af to forskellige forfattere, da der kan være forskelligheder i deres tilgange, til tingene. De er jo også skrevet af almindelige mennesker, som vil dele deres erfaringer, så man ikke skal blive ved med at genopfinde den dybe tallerken. Men bøgerne sorterer facebook fjolserne fra, som mener at de er i besiddelse af den hellige gral, fordi de har set eller hørt et eller andet, et eller andet sted, og derfor kommer med lorteråd.

Nå men tilbage på sporet. jeg genfandt motivationen, ved at finde ud af hvad der kan lade sig gøre lowtech, og til et minimalt buget. Så var det bare igang. Men det blev et længere varende projekt, som i kan læse om andet steds på siden. men der gik totalt byggemand bob i den, og interessen voksede i takt med projektet. Men her har der også været plads til lidt op og nedture.
Og som med alt her i verden, er det også vigtigt at lave nogle fejl, for så finder man ud af hvad man absolut ikke skal gøre. Men alt i alt er projektet lykkedes.
Der er dog sadlet lidt om et par gange, så nu har jeg et rimeligt velfungerende akvarium, hvor nok nogen vil mene at det kan man ikke, men som virker og jeg er glad for, med en underlig blanding af fisk. ( se artsliste ).
Min nye motivation kører så på, at få rettet nogen af de desingfejl, som jeg har fundet, ved daglig pasning og brug.

Så hvad motiverer jer. gerne op og nedture, omlægninger osv... Ved at fortælle og komme med en debat som denne, kan det være vi kan få lidt liv i siderne igen. Det er trods alt forskelligheder der skaber udvikling.

Kommentarer

Robot man, 09/28/2020 - 23:48 Permalink


Hey scn!!!

Lidt lomme filosofi er sku nok meget godt en gang i mellem.
Jeg startede fiske hobbyen op igen for ca. 4-5 år siden. Jeg havde haft fisk af flere omgange som barn og lidt større barn.
Den gang havde jeg de typiske begynder fisk, men fik senere både diamant tetra (den ser jeg ikke som en helt nybegynder fisk), flag. Cichlider, diskus og en enkelt gang med tanganikya cichlider. De kom dog ikke i på samme gang (-trods alt)...
Jeg kan huske at jeg læste en af de der små fine bøger om “regnskovs akvarier”, og var ret interesseret. Men det blev sku aldrig rigtigt som i bøgerne og jeg fandt andre ting i livet at interessere mig for.
-tilbage til ca. Nutid. Jeg besluttede mig hurtigt for at jeg denne gang skulle prøve at have nogle af de fisk jeg ønskede mig som barn og at jeg ikke måtte have fisk jeg havde haft før.
Så jeg begyndte at læse op på apisto’er og fik et par trifasciata... motivationen og interessen var i den grad vakt. Jo mere jeg læser om dem og danner erfaring med arterne, jo sjovere er det.
Derudover så føler jeg at ved at få, især vildtfanget, fisk så skal de også have et hjem der ligner det de kom fra så godt som muligt. -Det er klart blevet en lige så stor motivations faktor.
Det bliver jo aldrig en-til-en, men det er for mig sjovt at finde på løsninger der kommer tæt på. Dog tager jeg da også lidt kunstnerisk frihed engang imellem.
Det er fantastisk at se fiskene “bruge” de blade, grene eller planter som jeg fylder i, på den måde jeg havde tænkt dem til.

Fremtidige planer byder på enten flere apisto’er, et Pantanal tetra setup, vest afrikanske dværg cichlider eller lakrids guramier (-jeg synes at parosphenus (ikk stavet rigtigt) projektet er vildt spændende). Så der er nok af ideer at tage hul på. Fælles for dem alle er troværdigheden og biotop efterligningen.

Pyyyh!! Så fik jeg vidst også tømt min lomme filosofi blære...

-r
Skrevet af rw

Robot man, 09/28/2020 - 23:59 Permalink


Min motivation er helt i bund, og har været det nogle år efterhånden. Har haft akvarier nærmest hele mit liv (46 år) har holdt og opdrættet alle mulige arter, men gejsten er som sagt væk. Har meldt mig ud af alle foreninger. Har vel fisk i halvdelen af mine akvarier (cirka 20 stk pt) men kun ganske få individer af hver art.
Skrevet af jacob

Robot tir, 09/29/2020 - 01:25 Permalink


Min motivation ligger i fascinationen af biodiversitet af alle de cichlider, primært Malawi. Det er bare så vild spændende at et par fælles forfædre fisk udviklede sig til 500+ arter, og at de udviklede sig til at være nogle af de mest farverige naturlige ferskvandsfisk grundet det meget klare vand i søen. Det med at de mundruger og passer æggene er lidt mere specielt end bare at passe ungerne synes jeg. Nu er jeg gået Igang med Killi fisk, virkelig flotte fisk må jeg indrømme. Om interessen daler med tiden ved jeg ikke, men selvom jeg har læst og hold fisk i 14 år er der stadig nye arter der bliver opdaget eller som jeg opdager findes, det bare fantastisk.
Skrevet af OneAndOni

Robot tir, 09/29/2020 - 16:51 Permalink


Min motivation ligger nok for den største del (og har nok ubevidst altid gjort) i at skabe et akvarie, der dels tager sig fint og flot ud for beskueren og som langsom drager han/hun ind i den undervandsverden af mystik og hemmeligheder, der er i akvariet. Men jeg har det også sådan, at jeg vil vide næsten alt, der er at vide, om de fleste dyr, jeg holder i akvariet. De sidste mange år interessen og inspirationen været Amazonas og med jordspisere som primære display-fisk.

Som lille var jeg omkring blandede selskabsfisk uden anden skelen til, at de skulle kunne gå sammen. Senere blev det til ciklider fra mellemamerika afløst af diskos. i en periode på ca. 15 år på kastede jeg mig over saltvandsakvariet og specielt her mærkede jeg, hvordan jeg tit var ved at miste fokus fra akvariets helhed til kun at se på, hvor fede de enkelte koraller og fisk var. Der var nok særligt her, at jeg lærte mig selv lige at træde 3 skridt tilbage fra forruden, kigge på akvariet og spørge mig selv, hvad der egentlig fascinerede mig og fangede min interesse i første omgang. Her kunne mange faktisk lære noget at aquascaperne.

Efter saltvand røg jeg på sydamerikansk selskabsakvarie med diskos igen, men savnede det mere farverige og livlige. Derfor gik jeg over til Malawi mbunuer og fik faktisk også et fint akvarie ud af det, synes jeg selv. Alligevel savnende jeg mere diversitet i andet end farver, så derfor blev der sadlet om til sydamerikanske jordspisere, som jeg har nu.

Opdræt har jeg aldrig gjort det store i andet end, hvad der nu er sket af sig selv gennem årene. Jeg havde faktisk nogle saltvandsfisk (Pterapogon kauderni), der ynglede. De var mundrugere og ungerne var store til at kunne overleve i akvariet.

Så kort sagt, så er det vigtigt for mig at give mine fisk de bedste betingelser uden at gå på kompromis med, at akvariet også skal tage sig godt og harmonisk ud. Og så skal der være noget at gå på opdagelse i, som man måske ikke lige spotter ved første øjekast. Det hele kræver jo lidt justeringer i ny og næ, men det er jo også en del af det sjove ved hobbyen.
Skrevet af nyberg

Robot tor, 10/01/2020 - 11:14 Permalink


Min første motivation til at starte i hobbyen, var en grundlæggende trang til at prøve at trække et stykke natur ind i stuen (eller rettere på værelset, da jeg var 14 år gammel på det tidspunkt).

Efterfølgende har der været mange forskellige ting der har været dominerende, men efter de første mange akvarier der har været kørt lige efter de bøger autoriteterne inden for hobbyen har beskrevet, har jeg brugt meget tid på at efterprøve hvor meget af det der står i bøgerne (og/eller på nettet) der er andet end teorier dannet på meget lidt faktuel viden. Det er faktisk ikke så meget endda, når man kommer ud over det helt basale...

De sidste par år er gået med discus, som er en af de fisk der er allerflest regler for hvordan man skal holde, og hvor forvirringen nærmest er total når det gælder om at udlægge den eneste rigtige måde at gøre tingene på, så det er ganske interessant.
Skrevet af KimJ

Robot tor, 10/01/2020 - 13:38 Permalink


#3

Har du overvejet at sadle om, og gå tilbage til rødderne. Vi mennesker er jo ikke ens, men det virkede for mig, at nedskalerer, og tilbage til rødderne.
Det med at skule finde den rette balance, og indkøre akvariet til minimal pasning, er en proces i sig selv. Det er så en endnu større udfordring, at golde nallerne i lommen når det lykkedes. I sær når man gør som #5 foreslår, lærer og kigger efter Aquascaperne.
Jeg har også siddet og savlet for vildt over nogle af de meget fine akvarier, som kommer ud af fantasien på de mennesker. Og hvis jeg ikke tager fejl, er der også et par stykker her på siden, som laver noget, som er en billedbog værdigt.

Jeg må bare erkende at selvom det kunne være sjovt, tro jeg bare ikke jeg er oden til at kaste mig ud i noget endnu, som kræver daglig nussen og pussen, samt en bunke af udstyr, man skal holde kørende i baggrunden. Så jeg holder mig indtil videre til mit oprindelige koncept, med at vælge vandplanter ( på nær Anubias ) i stedet for overflade planter og andet som kræver Co2, og en masse andet.

Jeg er faktisk blevet så tilfreds at jeg kigger på det dagligt, mens jeg finder på hvad jeg eller kunne drive det til. Så det er vel kun et spørgsmål om tid, hvornår reserven bliver sat i spil.

Der er da også ting, jeg godt kunne tænke at flytte lidt rundt, men vælger at lade det vente til et nyt setup. Så min pasning er begrænset til, ca. en gang om ugen skal jeg rense filter, det er et lille indvendigt, så det tager 5 min. Og ca. hver 14 dag, hiver jeg halvdelen af planterne ud og smider i skraldespanden, fordi de vokser helt vildt. Det tager et kvarter ca.

Og nå ja så fodrer jeg lidt ind i mellem, men det tager ingen tid.

Så op på hesten, kig i de gamle bøger, så vender inspirationen tilbage. jeg kender mange der har været gennem hobbyen, som har knækket nakken, fordi de har lagt for hårdt ud. For mange akvarier, og for meget pasning på en gang. Så er resultatet at de er kørt surt i det. jeg har også været der hvor jeg havde akvarier stående rundt omkring, hvor jeg mente der var plads, selvom der ikke altid var enighed i husstanden. Men efter jeg har lært begrænsningens kunst, kommer ideerne flyvende. Men kan sidde og kigge og tænke, jeg kan jo også gøre det og det og det, så er det bare at tage de første 15 ideer og skrotte, så man kun har de 3 bedste at arbejde med. Så giver tingene sig selv, og motivationen vender tilbage.

Og man må så også kende sine egne begrænsninger. jeg har som #6 også stiftet dyrt bekendskab med Discus. det har aldrig gået godt, og vil sandsynlig heller aldrig komme til at gøre det her i huset. Så det er lidt beundringsværdigt det ham har gang i, i øje blikket.
Men det er jo så en af de få bivirkninger som er ved denne hobby. Nogen gange får man en rigtig lorte ide, og så pisser pengene ud af sparegrisen. Man kan så trøste sig med igen, at man er blevet både klogere og fattigere, og fundet ud af hvad man ikke skal gøre.
Skrevet af Principia

Robot tor, 10/01/2020 - 15:57 Permalink


Min motivation er skiftende og sådan tror jeg det er med mange. Min store passion er guppyer og det har den været fra den dag jeg besøgte Villads for første gang.
Danish Showguppy og Guppyland er lukket og på Guppyklubben.dk er der ingen aktivitet. Så tænker jeg bare, har alle de dygtige opdrættere ingen fisk mere eller er deres motivation også bare helt væk. Det er virkelig en skam når jeg tænker på hvor mange gode guppytosser der har været her på AK og i de andre klubber. Den viden de havde og måske stadig har er jo det rene guld for vi andre. Det hele var sgu bedre i de gode gamle dage.
Skrevet af Palle Hansen

Robot tir, 10/13/2020 - 19:57 Permalink


Fin ide til tråd/liv.

For 7-8 år siden havde min kone sørget for at jeg i fødselsdags gave fik et start sæt på 54 l af hende og af familien fik jeg grus, en rod osv. Så opstart var jo næsten lige til højre benet manglede jo nærmest kun vand planter og fisk. Der gik vel et års tid før vi fandt ud af det skulle være større, så et 275 l blev købt. Efter en masse fejl investeringer af fisk og planter jeg ikke kunne holde i live - tror de fleste her været - puha en dyr tid....... men nu har jeg nu fundet ud af hvad jeg kan styre.
Min motivation er at det skal stå flot, ellers vil jeg hellere nedlægge det. Forstået sådan at nu jeg har det skal det stå “knivskarpt”?? dvs jeg holder det med vandskift hver anden uge hvor der bundsuges, renses glas ind og udvendigt, måske nippes lidt planter osv. Det står jo i stuen, og helt ærligt så er der vel ikke noget mindre tiltalende end et akvarie hvor man nærmest ikke kan se ind gennem glasset, og der står 2 halv døde planter fyldt med alger........

René


Skrevet af greve

Robot ons, 10/14/2020 - 00:58 Permalink


Personligt er jeg aldrig gået op i flotte akvarier med gyldne snit, trimmede planter osv osv.synes det er kedeligt..men hver sin smag. Til gengæld har jeg altid haft stor interesse i opdræt af diverse arter. Det er for mig det spændende ved akvariehobbyen. Men som tidligere nævnt er der ikke rigtigt nogle arter som tænder mig for tiden...
Skrevet af jacob

Robot ons, 10/14/2020 - 13:53 Permalink


Min motivation var for nyligt helt i bund. Har igennem længere tid haft ekstremt svært ved at holde liv i mine fisk. Om det er kvaliteten af fiskene eller mine egne evner der har slået fejl er uvist. Men min motivation er kommet tilbage på fuld kraft efter at jeg skiftede over til nanoakvarier. Har pt. to stk. på 31 liter og skal snart ud og have rejer for første gang (efter knap 20 år med akvariefisk). Derudover har jeg kaster mig over at lave forskellige Wabi-Kusa’er som jeg virkelig nyder.
Skrevet af Simon85

Robot ons, 10/14/2020 - 15:09 Permalink


[citat=Palle Hansen]Min motivation er skiftende og sådan tror jeg det er med mange. Min store passion er guppyer og det har den været fra den dag jeg besøgte Villads for første gang.
Danish Showguppy og Guppyland er lukket og på Guppyklubben.dk er der ingen aktivitet. Så tænker jeg bare, har alle de dygtige opdrættere ingen fisk mere eller er deres motivation også bare helt væk. Det er virkelig en skam når jeg tænker på hvor mange gode guppytosser der har været her på AK og i de andre klubber. Den viden de havde og måske stadig har er jo det rene guld for vi andre. Det hele var sgu bedre i de gode gamle dage.[/citat]

Der er da en enkelt Guppytosse tilbage som er aktiv ( Mig ) :)

Skrevet af brib

Robot ons, 10/14/2020 - 23:01 Permalink


Det er da skønt at høre der er en enkelt guppytosse tilbage, så er der da håb endnu. Jeg kan bare ikke lade være med at spekulere på hvor er alle de andre, hvad er der blevet af dem. ??
Brib du har givet mig ny motivation, tak for det.
Skrevet af Palle Hansen

Robot tor, 10/15/2020 - 11:21 Permalink


[citat=Palle Hansen]Det er da skønt at høre der er en enkelt guppytosse tilbage, så er der da håb endnu. Jeg kan bare ikke lade være med at spekulere på hvor er alle de andre, hvad er der blevet af dem. ??
Brib du har givet mig ny motivation, tak for det.[/citat]

De fleste af dem jeg kendte og kender i dag , har lukket ned. Villads pga. sygdom og Bo ved jeg ikke lige hvor blev af . Men der er da stadig liv i guppyerne rundt omkring .

Selv er jeg kun semi-aktiv , med 7 kørende akvarier fra 54.l til 265.l . Det hygger jeg mig fint med :)

Vores hobby svinger utroligt meget og mange er kun aktive på facebook .

Men rart at jeg kunne puste lidt liv i din interesse igen :)


Skrevet af brib

Robot tor, 10/15/2020 - 13:20 Permalink


Jeg tror også, at mange af de specialiserede grupper, findes på facebook. Jeg ved ikke hvad der skal til for at lokke dem tilbage. Men der mangler nogle fra Poecilia Danmark, til at fortælle lidt om konkurrencer, linieavl, og rendyrkning af stammer. Der er langt i mellem, men der dukker da af og til noget op i handlen, som ikke er set før, både mollyer og guppyer. Men det tager sindssygt lang tid at lave en rendyrket stamme, med sin egen variant. Det kan Brib sikkert tale med om. Sidst jeg besøgte han, havde han mange akvarier kørende, hvor han flyttede fisk frem og tilbage.
Det er dog ikke noget jeg selv roder med, men det var sjovt at se, og høre om. Og når man så finder ud af hvor omfangsrigt det er, så finder man også ud af det ikke er noget man selv gider rode med, for det er godt nok en tidsrøver.
Hos mig er det mere tilfældighederne der råder, men der dukker da nogen gange et eller andet op, hvor man tænker, der nok er nogen son har hygget sig lidt på tværs. Nogen er så kønnere end andre, men det er ikke så vigtigt, for det er meget sjovt alligevel.
Skrevet af Principia

Robot tor, 10/15/2020 - 15:39 Permalink


Motivation?
Den er der bestemt, har blot været sat under, om ikke pause, så i hvert fald neddrosling pga rimelig intens flytning på kryds og tværs af landet, sygdom og almindelig travlhed.
Men den er der, og nu hvor jeg satser på, at flytningerne er sat i bero, så mærker jeg også at det syder og bobler i mig for at komme i gang for alvor igen.

Hvad er det så der driver mig i min akvaristiske tilværelse? Det er først og fremmest ønsket om at skabe et lile stykke tilnærmet natur i hjemmet. En lille asiatisk vandpyt, et stykke sydamerikansk flod, et lille hjørne af Tanganikasøen. En rislende mellemamerikansk bæk.
Alle disse små scenarier. Nogle kræver mere plads end andre - en Skalare kræver mere plads end en sneglehusleget eller pragtgurami, men det er alle disse forskellige scenarier jeg hygger mig med. Opdræt er af typen, kommer der unger så fedt. Min interesse ligger på sydamerikanske ciklider og asiatiske labyrintfisk - og fortrinsvis af naturtypen.

Aqua-Scaping er jeg facineret af, men har endnu ikke rigtig taget det til mig. Ved heller ikke om det er noget der rigtig fænger, men det er bestemt en det af hobbyen der ser spændende ud.
Hobbyer kommer og går, men når man, med skiftende intensitet har haft akvarier i over 45 år, så ligger det så tungt på DNAet, at det ikke lige kan viskes bort.

Noget der kan ærgre mig, er den totale nedsmeltning akvarieforeningerne har haft. Hvor man i 70er og 80erne næsten pr tradition skulle være medlem af en akvarieforening, er det nu snarere det modsatte der præger hobbyen.
Om det skyldes facebook eller blot almindelig fravalg aner jeg ikke, siden her er jo også et eksempel på, at der er sket en holdningsændring, og man skulle tro, at sådan noget som Corona ville trække husarerne tilbage i folden, men sådan har det ikke gået.
Et andet punkt der kan ærgre og i den grad irritere er hastigheden hvorpå dyrehandlerne er forsvundet. En by som Silkeborg, hvor der har været op til fire dyrehandlere, er der nu blot én, og den er bestemt ikke noget at prale af. Jeg er udmærket klar over, at de nye krav om uddannelse har gjort det lidt besværligt at starte op indenfor branchen, og det har da også betydet, at de værste af “garage-butikkerne” er blevet luget bort, men det betyder også, at skal man have en kompetent betjening, så er det for mit vedkommende en køretur på minimum 40 km hver vej. Minimum.
Det trækker ikke flere til hobbyen.
Måske er det blot udviklingen.

Skrevet af KasperK/Lolland

Robot søn, 10/18/2020 - 18:08 Permalink


# 16 : tiderne er skiftet og det bliver ikke som det var engang .. Vi prøver - satser og håber . :)
Skrevet af brib

Robot søn, 10/18/2020 - 22:37 Permalink


Super tråd(y)

Min motivation ligger hos fiskene fra Tanganyikasøen. Jeg har haft akvarier de sidste 40 år og de første mange år var det selskabsfisk. Men så for en del år siden startede der en akvariebutik i Korsør, hvor jeg bor. Kims butik var fuld af fisk fra Tanganyikasøen og med vildt flotte akvarier i alle størrelser. Jeg har været hooked lige siden.
Lige pt arbejder jeg på at få akvarium ind i min stue igen efter 1 år med ombygninger mm. Fiskene har jeg stadig, men de frister en kummerlig tilværelse et andet sted i huset, hvor jeg ikke kommer så tit.
Der kommer en tråd om mit nye akvarium asap. Det står i stuen, men som tråden vil vise, er der alskens forhindringer, der skal klares, før det er oppe at køre igen.
Skrevet af dybber

Robot man, 10/19/2020 - 13:13 Permalink


#16. + #17.

Jeg tror at foreningerne, sammen med en side som denne, er under forandring. Takket være indførslen af nettet, er det blevet ret simpelt at lave små lukkede grupper, med speciale i det ene eller det andet. Det er måden man kan mødes med rygklappere.

At være med i en forening, er ikke ensbetydende med, at man opnår det ønskede netværk, af ligesindede. Tvært imod. Jeg har prøvet at opsøge en forening, fordi jeg blev overbevist om det ville give mening. Det var ikke en god oplevelse. Det viste sig er være meget indspist, og selvom de var åbne for nye medlemmer, blev man nærmest ignoreret. Folk lod som om vi ikke var der. Og ja taget med en kammarat derned, for det var hans ide.
Der fik vi en lille opvisning i menneskelig adfærd, og efter ret kort tid stod det klart, at jeg skulle videre. Så det med i gamle dage, at foreningslivet var et must eller bedre, er ikke min oplevelse af den del af hobbyen.

Derimod, takket være denne side, da den startede, kunne man finde mange folk med samme interesser, på tværs af landet. Samt kunne man kontakte folk frit fra andre grene af hobbyen frit, for selvom man nogen gange kunne stå med lidt ærgrelser, og uenigheder, var der altid nogle erfaringer at trække på.
Vi kom også ind i en periode, hvor der opstod nogle larmende debatter, med meget højt til loftet. Det hænger nok sammen med, at hvis vi vender blikket indad, er vi nok som akvarister er lidt kællinger alle sammen. men dog med nok testosteron, til at det var sjældent at man fandt en som bar nag over en spids bemærkning.

Men ok. Vi må nok indse, at når alt kommer til alt, lever vi i en krænkelseskultur, hvor vi må finde kompromisets kunst, så det ikke bliver lige så skingert. Men jeg tror på sigt, at ytringsfriheden vil vinde, og folk bliver trætte af rygklapperiet. Når man ser på nichegrupperne, tror jeg de vil slide sig selv op, med thumbs up, og likes, uden at kunne få lov til at ytre egne erfaringer, eller turde sige lederen imod. Det er sjældent særligt givende med envejskommunikation, hvor man føler sig tvunget til at klappe, for ikke at føle sig underlig, eller udenfor fællesskabet.
Det flytter bare støjen i baggrunden, og dyrker den menneskelige adfærd, hvor folk taler om hinanden og ikke med hinanden. Den har vi også været lidt i gennem her, men jeg tror heldigvis at den er slået ned. Så alt det der snavs som har kørt via PB, er døet ud. Eller rettere det er mit indtryk, for det er længe siden jeg har modtaget noget i min postkasse, som kommer ind under kategorien, hvorfor skal jeg tage stilling det det her agtigt.

Derfor er det mit håb, og også lidt min forventning, at de lukkede grupper kvæler sig selv, og folk vil finde tilbage stille og roligt. Måske under nye profiler, men måske og at nogle af de gamle bliver genoplivet. For når alt kommer til alt, vil folk gerne bidrage, og gøre en forskel.
Det er jo lidt ærgerligt, hvis man har rodet med noget i mange år, at man så ikke kan dele sine erfaringer. Men det kan man jo her. Og selv om vi ikke altid er enige, og det bliver vi aldrig, af den simple oversag, at vi alle er vanemennesker, som hurtigt finder ud af en metode der virker, og holder sig til den, finder ud af der er andre måder at gøre tingene på. Det der virker her, er ikke sikkert det dur andre steder. Ligesom jeg heller ikke slavisk kan adoptere andres måder at gøre tinge på, og forvente at få succes.

#18. Jeg glæder til at følge dit projekt, for så kan jeg få en ide om hvad virker for dig.

Og til andre. Tak for nogle højtråbene og til tider lidt religiøse debatter. Det er det som udvikler, og ofte når man ikke længere er sur, kan man se nogle gode pointer.
Skrevet af Principia

Robot tor, 10/29/2020 - 13:38 Permalink


Ved ikke lige hvad der sker med specielklubber, men noget er der galt. Det som jeg kender til er klubber hvor interessen er guppyer, så de andre klubber vil jeg ikke udtale mig om. På et tidspunkt var der 3 klubber som var for folk med guppyer, og nu er der kun 1 hvor der ingen aktivitet er. Hvorfor pokker kan voksne mennesker dog ikke enes om en fælles interesse. I Guppyklubben.dk har der været stridigheder over bagateller som bla. hvordan afliver man lige en lille fisk osv. osv.
Måske har du ret når du indirekte siger at det var meget nemmere og bedre hvis vi alle sammen bare brugte Akvariesiden.dk , og så bliver der da holdt liv i den, om ikke andet. Har altid syntes det var en god hjemmeside, så lad os få nogle højtråbene debatter så der kommer lidt liv på siden.
Skrevet af Palle Hansen

Robot fre, 10/30/2020 - 08:43 Permalink


Jeg er da røget helt af sporet mht. Guppyer .
Mit mål var at lave fisk med en flot hale og en stor krop der kunne bære den, og selvfølgelig smukke farver . Det går desværre ikke altid som i eventyrene .
I dag er der masser af fine guppyer , men de er dårligt nok større end en flok Daphnier . Et eller andet har fejlet her ..
Skrevet af brib