Multi’er, røde myggelarver eller ej?

Indsendt af Robot den lør, 11/21/2020 - 20:39
Kategori
Cichlider - Akvariesiden.dk
Forfatter
KasperK/Lolland
Hej, jeg har lige fået en lille flok Neolamprologus multifasciatus, og kom i tanke om, at der vist var noget med, at de endelig ikke måtte få røde myggelarver? Er dette korrekt, eller er det noget der udelukkende gælder for nogle andre afrikanske ciklider?

Kommentarer

Robot søn, 11/22/2020 - 10:45 Permalink


Godt spørgsmål som jeg ikke rigtigt kender svaret på. Men jeg har hørt fra danske tanga akvarister at INGEN tanganyikacichlider må få røde myg. Jeg har også spurgt nogle amerikanske sneglehusakvarister og her er svaret at de gerne må få røde myg, dog i begrænsede mængder. Så jeg ved ikke hvad der er korrekt. Jeg har dog observeret at mine brevis reagerer på nogle dage med røde myg, ved at lægge æg.
Skrevet af jacob

Robot tir, 11/24/2020 - 17:23 Permalink


Hej Kasper/Lolland.

Jeg har lavet utrolige mængder Multier, men aldrig vovet at give dem røde myggelarver af samme årsag som din historie - jeg har dog givet dem sorte og hvide.
Jeg er næsten sikker på at det er faktisk kun er Tropheus der dør af det, men jeg kan ikke påstå at jeg har testet det *blink*
Skrevet af Fætter guf

Robot ons, 11/25/2020 - 08:41 Permalink


Der er ikke noget magisk ved røde myggelarver, hverken i positiv eller negativ retning. Myggelarver, uanset farve, har en rimeligt sammenlignelig energifordeling i forhold til andre former for frostfoder.

Røde myggelarver KAN så give problemer, fordi de lever som de gør, i mudder, ofte på steder hvor de optager forskellige stoffer der ikke er så gode, i modsætning til hvide/sorte myggelarver, som lever frit i vandsøjlen.

Visse producenter mener at have styr på den problematik, så man kan i nogen grad undgå den risiko.

En anden ting er så at myggelarver, igen uanset farve, indeholder en del fedt, hvilket gør at de ikke er det bedste valg som hovedfoder, med mindre man har fisk som virkelig har brug for ekstra krudt.

Jeg har altid brugt myggelarver til mine fisk, undtagen specialiserede herbivore arter (Tropheus, de fleste Mbuna) men fulgt anbefalingerne fra diverse akvariebøger, og brugt det som tilskud til noget andet.

Herunder et link til en side hvor energifordelingen i foderet faktisk er angivet på produktet:

https://aquawildlife.dk/shop/frostvarer-57c1.html
Skrevet af KimJ