Nybegynder

Aggressiv dværg gurami

Indsendt af kristiantm den man, 01/09/2023 - 16:37
Forums
Hej

Jeg har adopteret et akvarie på 125 liter med tre dværg guramier, fem neonfisk og to sugemaller - samt et utal af rejer.

Dværg guramierne var meget sky til at starte med, men nu er en af dem blevet meget aggressiv og jager løbende en af de andre ned i et fast skjulested under en sten. Det gælder desværre også ved fodringstid hvor den jagede blot holder sig passivt nede i skjulet. Den sidste virker til at leve ok med den aggressive - den får et nap engang imellem men virker til at ignorere det og svømmer rundt i samme vandlag.

HJÆLP: Hidkalder alle eksperter på SMÅ fisk OG Rejer!!!!!

Indsendt af Oliv7852 den man, 11/07/2022 - 19:45
Forums
Hej! Jeg har fornylig købt mig et 10 Liters akvarium primært til levende organismer som planter - og måske rejer. Jeg er helt med på, at 10L ikke er meget at gøre godt med, men alligevel blev jeg nysgerrig på, OM man kan holde ét stks. dværg puffer fisk i sådant nano akvarium? ... Med reference til 'Akvariehobby.dk' - som beskriver sådant 10L akvarie som "perfekt til rejer og MINDRE fisk" ??? Hvad tænker I?? (Og hvis ikke fisk er en mulighed, er der i så fald en ekspert på rejer som vil være så venlig at kommentere på' hvor mange stks. jeg kan holde på kun 10L??) I skal have TAK på forhånd!

Bundlag

Indsendt af Helena den lør, 07/09/2022 - 19:24
Forums
Jeg er bange for at jeg har gjort en fejl. Jeg har lavet mit 275 L akvarium om til Cichlide. Jeg kom sand i først uden noget under og så sten ovenpå sanden. Kan læse at man skal have en flamingo plade i bunden. Hvordan gør jeg det bedst for at rette min fejl? Bliver jeg nødt til at tømme hele akvariet igen? Har fisk i akvariet. Hvordan sikker man sig at der ikke ligger sandkorn under flamingon? Er det muligt at tage stenen op og så prøve at få sandet op uden at fjerne vand og fisk?

Nybegynder i kampfisk

Indsendt af FiskenBluey den tir, 06/28/2022 - 20:29
Forums
Hej Vi har en kampfisk i dette 30 l akvarie https://www.plantorama.dk/produkter/superfish-qubiq-30-pro-led-akvarie-… Er pumpen for kraftig for den, den er begyndt at gemmes sig oppe i hulrummet hvor man kan sætte varmelegeme, der kan den akurat lige komme op. Skal pumpen køre hele tiden eller har den brug for ro ? Ellers møver den sig ned bag ved en stor sten der står i hjørnet.

Nybegynder fiskevalg

Indsendt af FoolzRailer den søn, 06/19/2022 - 18:52
Forums

Hej

Jeg er ret ny indenfor akvariet, og vil derfor gerne høre jeres mening. Jeg har lige købt et 350L akvarie, og er ved at se på hvilke fisk og planter jeg skal have deri.

Umiddelbart havde jeg tænkt på et miks af flere nedenstående (eventuelt alle hvis de passer sammen?):

Almindelig Neon
Blå Neon
Guppy
Maller
Rød Neon
Rødstrubet tetra

Gubbyer æder dværgrejer

Indsendt af fiskemone den fre, 04/29/2022 - 08:17
Forums
Hej fiskevenner, I mandags købte jeg to dværgrejer til mit akvarie, hvor jeg har gubbyer. Alt var fryd og gammen indtil jeg tjekkede til dem i går morges, hvor den ene reje var blevet brutalt myrdet og halvspist af fiskene. I dag er samme skæbne overgået til den anden reje. Er det normalt? Fiskene får mad to gange om dagen, så det er ikke fordi de sulter. Nogle gode råd til mit næste reje-forsøg, da jeg meget gerne vil have rejer i akvariet. Mvh. Fiskemone