Generelt

Uklart akvarie

Indsendt af rago den man, 01/23/2023 - 16:10
Forums
Har startet nyt akavarie op et 112 L med standard filter der fulgte med. Den larmer helt vildt og sprutter. Kan det passe at efter 4 dage med filter tændt næsten hele tiden at mit vand skal være uklart og er pumpen i stykker? Virker ikke som om den tager skidt ind ? Har smidt en start pille i og aquasafe for 4 dage siden. Stenene er vasket grundigt inden de kom i.

Tropheus irriterende adfærd

Indsendt af mortennorupada… den tor, 01/12/2023 - 19:20
Forums
Jeg har et akvarium på 576 liter, indrettet som Tanganyika/Malawi. Der i har jeg 10 stk tropheus moorii kiriza og 10 stk neolamprologus brichardi (Princess of burundi), alle sammen ungfisk på 4-6 cm. Der er ikke nogen kampe, hverken mellem arter eller individer. Nej "problemet" er af helt anden karakter. Med fare for at fornærme Tropheus elskere, så vil jeg mene at mine Tropheus'er har et virkeligt kedeligt eller stressende adfærd, de flokkes 80 pct af tiden sammen i en klump op ad frontglasset på akvariet, på en helt apatiske og tikkende måde.

Fra Malawi til selskabs akvarie

Indsendt af Hoptimist den tor, 01/12/2023 - 17:48
Forums
Jeg har et “Juvel 110” hvor jeg har haft Malawichiklider igennemf flere år……(kalk hul-sten og sand i bund) Nu vil jeg prøve at lave et selskabsakvarie med andre fisk. Jeg har 4 gule “Golden Spec” som jeg skal have fisket op………? Er der nogen som har en god ide, hvordan jeg starter ud med sådan et projekt……?

Filter på tænd sluk ur

Indsendt af Hank den søn, 10/09/2022 - 09:17
Forums
Den grønne omstilling er også i gang i min akvarie kælder. Er startet med at gå ned på 6 timers lys i døgnet. Vil købe en stor luft pumpe som skal drive mine HMF filter. De små power head jeg i dag bruger sluger så meget strøm at luft pumpen er tjent ind på 3mdr. Ikke dårligt! Et gammelt køle frys skab er slukket. Brugte kun frys til mit frost mad. Besparelse 300kr om mdr. Ikke dårligt! Nu er tanken at jeg vil sætte tænd sluk ur på mine pumper så de kun kører den halve tid. Spare den halve strøm er jo altid godt! Men er det en go ide? Jeg vil jo ikke slå mine fisk ihjel.

Billedet fryser

Indsendt af MalawiManden den fre, 08/19/2022 - 20:50
Forums
Hari ingen anelse hvordan jeg skal skrive det men kan beskrive det jeg ser så håber nogen har svar ;) Jeg har malawi mbuna i 1000l akvarie så de har masser af plads til at give den gas på men sidder og kigger på det og lige pludselig (FRYSER BILLEDET) altså så de alle stille så laver de et hurtigt ryk også stå de stille igen som om det er dårlig internet forbindelse ;) det gøre de så 7-8 GANGE før de bliver normale igen og var selv helt over og jeg kunne ikke se der vare noget galt så nogen der kan give mig en forklaring hvad mine fisk laver for den havde jeg ikke set før på forhånd tak :)

Ferskvand til brakvand

Indsendt af Anders den tir, 07/05/2022 - 16:42
Forums
Har et lidt langhåret spørgsmål men jeg går og leger med tanken om at lave mit største akvarie om til et brakvands akvarie men er i tvivl om de fisk jeg har der i kan holde til det. Jeg har, Guarmi, Platy, Netsmerling, Duringlanis perugiae, Alm sugemaller og Kuhli ål. Håber at i kan hjælpe mig og give mig svar på om nogle af dem kan klare at man laver et ferskvands akvarie om til et brakvands akvarie

Ændre Saltvandsakvarium til Ferskvand

Indsendt af Lene Hedam den tir, 03/01/2022 - 10:24
Forums
Jeg har et Akvastabil Fusion kørende som Saltvandsakvarium …. Idet, at jeg af forskellige grunde, ønsker at gå tilbage og igen køre med ferskvandsakvarie. Er der nogle her, som kan svare mig på, hvordan jeg bedst bærer mig ad? Jeg vil rigtig gerne genbruge…. Akvariet, min Oase 250 spandpumpe og min GreenLine Back to Nature Baggrund. Er der nogle som kan råde mig med hvordan jeg bedst gør? Eller kan svare på, om det overhovedet er muligt?