Brug af - Easy-Life EasyCarbo i nystartet akvarium.

Indsendt af Frisa den fre, 11/05/2021 - 15:44
Forums
Hej derude, Er der nogen der har god/ dårlige erfaringer med brug af - Easy-Life EasyCarbo for at fremme plantevæksten. Jeg har oplevet efter ibrugtagning over en uge med tilsætning af 2 Ml pr. 100 l akvarievand, at mine Vallisneria og Christmas Moss pludselig begyndte at vise tegn på "nedsmeltning" øvrige planter i akvariet havde det fint.??? De 2 Christmas Moss smeltede helt ned/ blev sorte og måtte fjernes...! Efter vandskift og STOP med Carbon ser det nu til - efter en lille uge, at mine Vallisneria har stoppet nedsmeltningen. ! Det skal afslutningsvis bemærkes, at mine vandværdier på intet tidspunkt har været kritiske.

Rg33dk søn, 11/07/2021 - 10:01 Permalink


Hej

Jeg har læst et sted, at vallisneria er følsom overfor CO2 tilsætning generelt (herunder givet også EasyCarbo)

Vallisneria  er en hurtig voksende fordringsløs ægte vandplante, der ved godt lys også er en glimrende ilt-giver og dermed et plus for de fleste akvarier. Plantens CO2 behov er lavt, jeg har selv har erfaret det ved, at planten smider blade / bladene ved "en for den forhøj CO2 tilsætning".

Prøv at tilsætte 0,5 ml pr. 100 Liter akvarievand til en start i stedet og afvent en evt. reaktion på denne dossering. Du kan efterfølgende øge dosseringen til 0,75, afvent en evt. reaktion, og dernæst videre til 1 ml = ½ dossering, afvent en evt. reaktion.

"Vær forberedt på, at en tilsætning på mere end 1,0 ml pr. 100 liter akvarievand meget vel kan gå hen og give et negativt resultat igen" ?!

CO2 og Christmas Moss har jeg ingen erfaring med, men du kan anskaffe 1 ny portion og udsætte denne for den langsomme stigning i CO2 tilsætningen og finde ud af om den står af og i givet fald ved hvilken  dossering.

Mvh.

 

Frisa man, 11/08/2021 - 07:38 Permalink


Tak for din respons og information, jeg er lige påbegyndt samme dosering som du anbefaler, så nu må tiden vise hvad resultat det så bringer. !

Rg33dk man, 11/08/2021 - 09:28 Permalink


Hej, velbekommen

Vær opmærksom på, at behovet for næringsstoffer stiger ved brug af CO2.

Her kan du heller ikke regne med producentens anvisninger, men må drage dine egne erfaringer med hensyn til dosseringen.

Tilsæt kun gødning i forbindelse med et vandskift, og afstem mængden af gødning ud fra den vandmængde du skifter, herved øger du ikke den mængde af uforbrugt gødning, der er tilbage i akvariet fra gang til gang.

Start i det små og forhøj kun langsomt mængden hen af vejen, ved fremkomst af alger er max. nået, og mængden må reduceres. "Her kan det være nødvendigt at springe tilsætning af gødning over ved det / de næste vandskift".

Brug akvariegødning uden nitrat og  fosfat.  Ren jerngødning (sporstof, som altid bør være tilgængeligt for planterne) kan f.eks. bruges ved hver anden vandskift, idet mindre mængder af jerngødning mere sjældent, direkte resulterer i alge fremkomst.

Mvh.

 

Frisa tir, 11/09/2021 - 14:59 Permalink


Ak - ja og jeg som troede efter 20 års akvariepause, at nu "kørte" det hele næsten af sig selv ved brug at den nyeste teknologi og kemikalier.... ! Tak for opfølgende svar og vejledning, dejlig at modtage brugbar information og erfaring.

Rg33dk ons, 11/10/2021 - 10:48 Permalink


Hej Frisa, velbekommen

Du er selvfølgelig altid velkommen til, at vende tilbage, hvis det driller.

Mvh.

 

Drupal 9 Appliance - Powered by TurnKey Linux