Eheim Professionel 3 - 2080

Indsendt af Nemo den tor, 06/03/2021 - 07:52

Hej alle i kloge akvarie folk ;)

Jeg er relativt ny i hobbyen og er næsten lige startet op. Spændende verden hvor jeg egentlig synes at have forberedt mig længe så jeg kunne sikre mig at fisk og planter vil have det godt.!

Der er bare så mange tommelfingerregler og meninger når jeg googler rundt, så nu spørger jeg helt specifikt med håbet om et lidt mere klart svar ;)

Jeg har et Akvastabil Move 576 liters akvarie med et Eheim Professionel 3 - 2080 spandfilter. Vi har Selskabsfisk som lige nu tæller: 4 x sorte Lyra Molly, 4 x Dalamatiner sejlfinne Molly, 5 x Grønne Sværddrager, 4x Perleguramier, 5 x Normans Lampeøje, 10x Amanorejer, 10x helenasnegle og 2 x Ancistrus gold maller.

Mit spørgsmål går på om jeg bør tilføje et powerhead i forhold til flow i vandet eller den pumpe jeg har er mere end rigeligt? Ved udstrømmeren får fiskene i hvertfald noget af en snurretur og der er da også bobler der først "springer" i den anden ende af baljen.. Stats på pumpen siger 1700 L. /timen (små 3 gange skift i timen) men dette er sikkert ubelastet. I butikken sagde de at den kunne klare helt op til 1200L akvarier, men det kan jeg simpelthen ikke tro er rigtigt.. :-o

Jeg er usikker på om jeg, for planternes og fiskenes skyld, skal have mere flow i eller det jeg har, burde være fint? Vi har lys på i 8 timer dgl. og døjer en smule med alger på glasset men ikke noget nævneværdigt.

 

På forhånd mange tak og rigtig god dag