Kampfisk

Indsendt af kenzano den lør, 07/03/2021 - 17:58
Forums
Hej jeg fik en hankampfisk til min 16 års fødselsdag. Jeg fik afvide at det var en nem nybegynderfisk til dem der ik har haft fisk før. Det går fint indtil der begynder at dukke brune pletter op. Det blev så til en masse grønne alger. Uanset hvor mange gange jeg rensede akvariet blev de ved med at komme tilbage. Fik afvide det var fordi der var for mange affaldsstoffer. Efter cirka 1 år så var min kampfisk død.. aner stadig ik hvordan. Jeg fik skaffet mig en ny hankampfisk og havde renset hele akvariet fra bunden af. Fik afvide at algerne kom tilbage fordi akvariet stod ved vinduet og fik for meget sol. Derfor har jeg nu rykket akvariet. Selvom jeg rykkede akvariet bliver der ved med at dukke alger op og har skulle bruge flere timer om ugen for at fjerne dem og rense vand. Min kampfisk ser heller ikke for godt ud… dens hale er meget slidt og ved ikke om det har noget at gøre med algerne eller om det fordi jeg renser vandet så meget. Jeg har ingen planter i akvariet og pumpen virker også fint. Jeg kunne virkelig godt bruge råd til min kampfisk og alger. Generelt råd til hvordan en kampfisk kan have det så gost som muligt. Har næsten ingen forstand på at have en fisk udover den vejledning jeg har fået i fiskebutikken. Håber der er en der vil hjælpe

Rg33dk søn, 07/18/2021 - 01:22 Permalink


Hvor stort er dit akvarie ?

Hvilken slags lys (lysstofrør / LED) benytter du til belysning af akvariet ?

Herunder hvilken type rør / LED (farve nummer og watt) benytter du ?

Hvor timer har du  belysningen tændt over akvariet om dagen ?

Hvor ofte skifter du vand på akvariet, herunder hvor mange liter ad gangen ?

"For meget frisk vand fremmer grøn alger".

Du skriver pumpe, hvor kraftig er den og er der koblet et filter til den ?

"For krafttig vandbevægelse fra pumpen, driver Co2 ud af vandet". Kampfisk behøver ikke ilt rigt vand fra vandbevægelse.

Et filter vil nedsætte dit behov for vandskift, dvs. skift af færre liter pr. gang.

Du kan med fordel anskaffe dig en flydeplante f.eks. 1 x Ceratophyllum demersum (tornfrøet hornblad). Den er hurtig voksendende, tåler hård vand og klarer temperaturer op til  30 grader celsius. Den vil skygge samtidig med, at den vil være nærings konkurrant til grøn algerne.

P.s. Kampfisk lever i stillestående vand, sump, hvor ilt indholdet er til den lave side.