Guppy hun

Indsendt af Poppdk885 den fre, 09/17/2021 - 21:09
Forums

Her er et billede af hendeHej jeg har en guppy hun som bliver ved med at ligge det samme sted her hun er næsten kun begyndt på det men undre mig bar lidt hvorfor hun flytter sig når jeg kommer der hen men ellers ligger hun der nogen der ved om der er noget galt eller om det er normalt

Nasmar lør, 09/18/2021 - 09:16 Permalink


Hej,

Jeg tror det kan være noget med vandkvaliteten - den ser ud til at have lidt røde gæller. Hvor ofte skifter du vand og hvor meget?

Hvor længe har akvariet kørt? Og hvilket filter har du på + størrelsen på akvariet?

Du er nødt til at komme med lidt mere information :)

Du kan evt. prøve at tage en vandprøve med ned til din lokale akvariebutik og se om de kan analysere det - alternativt kan du købe et kit til det. Så kan du bedre få en forståelse af om der er noget galt og hvad.

Poppdk885 lør, 09/18/2021 - 12:48 Permalink


Det er et tetra starterline 54 liter  og det har kørt siden den første og fiskene kom i den 14 efter jeg havde spurgt inde i en fb gruppe hvornår jeg kunne putte lidt fisk i jeg har in til vidre skiftet vand vær uge og sådan cirka samme mængde som en akvarie fyr på fb hvor han har lavet videoer om der samme akvarie der er fire guppyer og tre platy i og to små sugemaller og tre amanorejer og 4 små Blu Dream rejer men hun har ik lagt der i dag da har hun bare svømmet rundt  og det har fået sådan noget Aqua start og noget andet til filter som vi fik fra plantorama 

Nasmar man, 09/20/2021 - 19:10 Permalink


Hvor meget vand skifter du? Du kan godt skifte en 30-50% uden det gør noget. Pas på med varmt vand. Hvis du har varmelegme i, så putter du bare helt koldt vand i.

Det kan også være pga. ilt i vandet, her kan du få dit filter til at lave lidt bobler. Nogle gange følger der et rør med til pumpen, som man kan få til at lave lidt ekstra ilt til vandet.

Det er en god ide at vente godt før man putter fisk i og man skal altid starte med lidt fisk, og så kan man altid tilføje nogle igen. Ift. billederne så ser akvariet også meget nyt ud.

Jeg tror man siger noget ala "1 cm fisk pr. 10 liter", uden du skal hænge mig på det. Så umiddelbart ville jeg ikke putte mere i akvariet.

En sidste ting, jeg tænker - er når du renser dit filter. Så tager du en spand med akvarie vand (Som du har tømt fra akvariet) og så putter du filteren derned og presser det sammen et par gange, og så tilbage i pumpen/akvariet. Lad værre med at skyld det under vandhanen for så ryger alt din filterkultur lige ned i kloaken (Det vil du og dine fisk gerne undgå!).

Jeg håber det giver mening - ellers sig til - så skal jeg nok lige huske at tjekke herinde :)