Sort plet på molly

Indsendt af Bandit den tor, 11/04/2021 - 16:27
Forums
Hej, jeg har for nyligt skudt karrieren igang igen som akvarist, og fyldt mit 54 liters akvarie op med fisk efter mange års pause. Til det har jeg lige et spørgsmål, måske endda flere, da det har været en hård start denne gang og min viden måske nok har forladt mig med tiden. Har fyldt i akvariet med rimelig standard “nybegynderfisk”, som guppyer, platy og molly. Af de mollyer er der den fineste hvide han, der fra den ene dag til den anden (af hvad jeg ved), har fået én sort plet under munden. Læste mig frem til noget med “sortplet”-something, der efter hvad jeg kunne læse er en parasit, der lever i naturen og bor i gællerne på ferskvandsfisk. Er det muligt, at jeg har fået den med i købet hos dyrehandleren? Det skal lige nævnes, det er den eneste fisk, der har fået en sort plet og at den tilsyneladende har det fint, er aktiv og ser ud til at være vokset. Håber I kan give lidt videre af jeres know-how. Bandit

Rg33dk fre, 11/05/2021 - 09:36 Permalink


Hej

Hvis den sorte plet er en del af skællene, dvs. IKKE rager ud fra / den IKKE skaber et hul i området under munden, formoder jeg det er genetisk.

Mange mollier er spraglede fordi er blevet krydset med den sorte type af molly. Selv opdræt mellem ren sort molly giver ofte spraglet afkom. Spraglet afkom kan blive mindre spraglet (mere sorte) efterhånden som de vokser til.

Opdræt mellem spraglet afkom, kan give mindre spraglet afkom. Generationer længere fremme kan deres afkom fremstå hvide, hvis det er den type der avles frem imod, hele tiden pares de mindst spaglede = dem med mest hvidt på hele kroppen osv.

Ja, hold øje med pletten, den kan blive større, der kan komme flere pletter til, når  fisken ikke er udvokset.

Mvh.