akvarie lys

Indsendt af alexander pall… den man, 11/22/2021 - 22:21
Forums
hej jeg stå med et problem som jeg håber i kan håber mig med problem gå ud på at jeg kan ikke få min planter til at vokser alle er esay så vidste jeg ved selv min vandpest vil næste ikke vokser , vandpest begynder først at vokser mange da der kommer co2 i vand jeg få nogle små sort strå som kommer ud fra blad på planter de få lys i ca 10 time ca da ps har haft co2 på i 16 dag nu og det er kun min vandpest som vokser mange min planter som jeg har er planter er fra tropica Echinodorus grisebachii 'Bleherae' Cryptocoryne wendtii ' Aegagropila linnaei Pogostemon helferi jeg har brug Premium ernæring Specialiseret ernæring men det hjælp stadig ikke jeg har et akvarie på 105 model Aquael Leddy 105 Ltr

Rg33dk tor, 11/25/2021 - 10:44 Permalink


Hej

"Som du beskriver dit problem, skulle Aquael LED udsende et lys med for stort indhold af blåt i dets sammensætning, hvis det er tilfældet, skal du have skiftet den (bjælken) ud til en mere plantevenlig LED-bjælke, som også samtidig udsender et lys, med en større andel af rødt".

Det tror jeg nu ikke er hoved problemet, ej heller, at det dækker alle problemerne: start med at måle dine vandværdier og juster dem evt. ved flere mindre delvise vandskift.

Stop for CO2, gødning midlertidigt og begræns evt. fiskemængden til MAX. 1 liter pr. cm fisk.

Sæt belysnings tiden op til 12 timer = tropedøgn 12 timer dag og 12 timer nat.

Eledea / Egeria densa (vandpest) er ikke altid så nem, som navnet antyder: kræver alkalisk vand PH 7,5 +, meget lys og en temperatur på MAX. 25 - 26 grader celsius samt tilsætning af CO2 for, at den ikke ved mangel, spalter CO2 ud af bikabonat KH = slut resultat kabonat, som sætter sig som en ru hvidlig uopløselig masse på alle overflader.

Køb / tilføj / erstat evt. vandpest med nogle mere fordringsløse, varme- og lys tolerante flydeplanter f.eks. 1 stk. Ceratophyllum dermersum (hornbregne) og eller 1. stk. Creratopteris thalictroides (Sumatra bregne), de er ligeledes hurtig voksende og dermed vandrensende.

Diverse hurtig voksende stængel planter (vandrensende) vil også være et stort plus hen imod en bedre balance, du kan udskifte eller begrænse dem senere, når akvariet er kommet op at køre.

Alle Cryptocoryner er langsom voksende, uanset hvad du gør, for meget gødning og deres blade bliver belagt med alger.

Echinodorus planter er nærings krævende, de behøver ikke kun flydende gødning, men også samtidig tilsætning af bundgødning.

 "Aegagropila linnaei / Pogostemon helferi har jeg ingen dyrknings anvisninger på, så andre må hjælpe dig her"

Mvh.

 

Rg33dk fre, 11/26/2021 - 07:44 Permalink


Hej

Efter opslag på Tropica´s hjemmeside / plantesiderne her, behøver Pogostemon helferi:

PH = 7,00 = neutral, en ubalance, Echinodorus, Cryptocoryne og (vandpest) tåler alle alkaliske tilstande = PH 7,1 - 7,5 (+) = et interval for de værdier, det meste postevand i Danmark har, pga. vores meget kalkholdig undergrund.

Lys = middel = 0,5 watt pr. liter 

Et næringsrigt bundlag = tilsætning af bundgødning (evt. i tablet form)

Væksthastighed = middel, det samme som Cryptocoryne Wendtii, hvilket i virkeligheden vil sige, at der går min. 14 dage, op til en måned, før du kan registre fremgang i væksten = besidder ringe vandrensende egenskaber

Hurtig voksende planter: vandpest + mine foreslåede flydeplanter + evt. hurtig voksende stængelplanter, her kan man nærmest se fremgang i væksten dag for dag, hvis vækst forholdene er i orden = besidder super effektive vandrensende egenskaber.

Mvh.   

Rg33dk tir, 11/30/2021 - 12:17 Permalink


Hej

I en anden sammenhæng, er jeg stødt på Aegagrophila Linnael (mosbolde) på Tropica´s hjemmeside:

PH = ?

Lys = lavt

Væskthastighed = langsom = meget begrænsede egenskaber i forhold til, at bidrage til vandrensningen i akvariet (nitrat)

En god tommelfinger regel er at, 2/3 dele skal bestå af hurtig voksende planter, den sidste  1/3 kan så bestå af middel til langsomme planter, som ikke nævneværdig bidrager til opretholdelsen af vandkvaliteten

Mvh.