Kampfisk i stort akvarie (240L) erfaring?

Indsendt af LeneMA den søn, 01/02/2022 - 16:22
Hej, Jeg har et 240L akvarie, hvor der pt kun går lidt rødneon. Jeg vil gerne have lidt nye fisk til akvariet og overvejer en del, hvad det skal være. I forbindelse med disse overvejelser, havde jeg tænkt på, om der var nogle som havde prøvet at have kampfisk i større akvarier (240L)? Jeg vil rigtig gerne høre, om det er muligt og om man kan have både han og hun (eller to hanner), når akvariet har denne str, hvis der er godt med bevoksning? Hvilke andre fisk vil en han kampfisk kunne gå med? Ser frem til at høre fra jer. Vh Lene

Principia man, 01/03/2022 - 13:39 Permalink


Jeg tænker godt du kan have 2-3 hunner, men du skal kun have en han, for de skal nok finde hinanden, og så er der ballade. De skal også have lidt flydeplanter, som de kan skjule sig i. det er også der de vil bygge skumrede og ligge æg. De kan gå med de fleste andre, f.eks tandkarper. Du skal nok ikke vælge fisk der har hang til at æde finner fra andre. eller er der frit valg.  

Rg33dk tir, 01/04/2022 - 12:02 Permalink


Hej

Kampfisk lever i naturen i stille stående vand med et ilt indhold i vandet til den lave side.

Specielt hannerne er ikke livlige svømmere, de er hæmmede af kulturformens forlængede finner.

Min erfaring med en han og to hunner resulterede i, at hunnerne angreb hannen og ødelagde alle hans finner.

Kampfisk er en speciel akvarie fisk og bør behandles derefter, dvs. hanner og hunner holdes hver for sig. De sættes først sammen NÅR hunnen er tydeligt rognspændt. Efter endt gydning fjernes hunnen igen, da hannen ellers vil jage og flå den udmattede hun fra hinanden.

Der er flere Guramier, som vil egne sig bedre til et 240 liters akvarie, her tænker jeg på; Perlegurami, To plettet Gurami med opdrætsformerne: Blå-, Cosby- og guldgurami.

Den farve strålende Dværg Gurami (COLISA LALIA) vil opfylde alle dine ønsker om, flere hanner til flere hunner i samme akvarie.

Vær opmærksom på, at alle labyrintfisk IKKE bryder sig om stærk cirkulation / strøm fra et filter. Et filter, som indkørt (efter 3 måneder brug) præsterer 1 til 1,5 gang akvariets rumindhold i timen er fuldt tilstrækkeligt, her = 300 - 500 liter i timen max.

Mvh.      

Om end det burde være indlysende, er alle former for Co2 tilledning bandlyst i alle akvarier med labyrintfisk. Labyrintfisk henter deres behov for ilt fra luften over vandoverfladen, deraf navnet. Flydeplanter samt planter med lavt Co2 behov, som kan klare sig uden Co2 tilsætning er de eneste, som bør benyttes.