Aeromonas hydrophila / Pseudomonas fluorescens

Indsendt af Robot den lør, 02/06/2021 - 23:50
Bugvattersot er en af de mest frygtede og nok også mest kendte sygdomme indenfor cichliderne. Det er en sygdom som ofte opstår ved overfodring og stress blandt cichliderne. Især vildfangede fisk bliver nemt ramt af denne sygdom, hvis at man fodre for hårdt. De første tegn på at fisken har fået Bugvattersot er, at den får oppustet mave og hævet skæl, den står ofte og vrikker lidt rundt nede på bunden og dens afførring er ligesom sytråde. Fisken får røde finner og røde mærker på kroppen. Sygdommen kommer ofte efter et parasit angreb. Sygdommen skader både huden, gæller og leveren. Det ses ofte at fisken også får gælle eller finneråd på samme tid. En hævet mave kan også skylles svulster eller misdannelser.
Populær navn
Bugvattersot, Dropsy
Behandling
Før i tiden brugte man Emtryl Vet, Men dette er desværre ikke muligt at få fat på mere i den almindelige handel. Det meste kendte præperat er nok Aquamor 1, der egentlig er fremstillet til havedamsbrug, men er fortræffelig mod Bugvattersot, hvis fisken er hårdt angrebet kan det betale sig at lave en meget koncentret blanding, og lade fisken svømme i det i 5-10 minutter.
Behandlingstid
Indtil fiskene er raske.
Bivirkninger
Bakteriekulturen i filteret skal startes på ny.
Forebyggelse
Man kan forebygge denne sygdom ved at man lader sine nye fisk gå i et karantæneakvarium i mindst 7 dage. Planter kan også bære den sygdom, og de bør derfor gøres effektivt rene inden at man sætter dem i sit akvarium. Sørg for at rode så lidt rundt i dit akvarium som muligt, en af de hyppigste måder at denne sygdom kommer i udbrud er pga. stress. Det er ofte svækket fisk, som bliver angrebet af denne sygdom. Sørg for at bruge et foder af høj kvalitet, f.eks. Tetra eller Dr. Bassleer's Biofish Food.
Forfatter
Esben Sebastian Karlsson
Type
Bakterie infektioner
Billede
Aeromonas hydrophila / Pseudomonas fluorescens