Cryptobia branchialis

Indsendt af Robot den lør, 02/06/2021 - 23:50
Cryptobia branchialis minder utrolig meget om Ichthyobodo men den er dobbelt så stor og er mere aflang end Ichthyobodo er. Sygdommen fremkommer ofte i stresset og forurentet akvarier, hvor at vandkvaliteten er meget dårlig. Det er en encellet parasit, som ikke ses så ofte igen hos akvariefisk, men angriber især vildfanget cichlider. Parasitten sætter sig på fiskens og gæller. Den forekommer oftest i forbindelse med en anden parasit eller bakterieangreb på fisken. Måden man kan se om fisken har Cryptobia branchialis er ved at den virker uinteresseret og ligeglad. Den kan også hænge i overfladen eller have vejrtrækningsproblemer. I slemme tilfælde kan den blive meget umagret og dø.
Behandling
Man kan med fordel benytte disse medicintyper: TetraMedica ContraIck Furamor-P Odimor-P Medimor Ektomor Salt kan anvendes i en mild grad, men hvis sygdommen først har taget fat, bør man anvende ovenstående forslag.
Behandlingstid
Indtil fiskene er raske.
Forebyggelse
Sørg for at rode så lidt rundt i dit akvarium som muligt, en af de hyppigste måder at denne sygdom kommer i udbrud er pga. stress. Sørg for en god vandkvalitet og et godt filter. Sørg for at brug et foder af høj kvalitet, f.eks. Tetra eller Dr. Bassleer's Biofish Food.
Forfatter
Esben Sebastian Karlsson
Type
Encellet parasitter ( Protozoa ) - Eksterne parasitter, fritsvømmende
Billede
Cryptobia branchialis
Cryptobia branchialis