Discus/Scalare sygdom

Indsendt af Robot den lør, 02/06/2021 - 23:50
Der er mange forklaringer på netop denne sygdom, og jeg vil prøve at fatte mig i korthed over symptomerne. Forklaring 1: Fisken kan få et overskud af slimlaget på gæller og kroppen. Kroppen bliver mørk og fisken ligger enten på bunden eller hænger i overfalden af vandet. Den kan få en efterfølgende bakterie eller parasit infektion og derefter dør den. Nogle mener at Chernobyl katastrofen er skyld i denne sygdom. Forklaring 2: Fisken kan få et overskud af slimlaget på gæller og kroppen. Man mener at dette fremkommer pga. af et lavt atmosfærisk tryk og en høj luftfugtighed, som fører forurenet partikler med sig. Det ser ud til at fisk som allerede har været ramt af dette bliver imune overfor gentagelser. Man kan sige at det er en slags allergi som fisken bliver imun overfor. Forklaring 3: Fisk fra Sydamerika som vildfanget discus er ikke nær så såbare overfor denne sygdom som andre fisk. Men alligevel viser vildfanget Scarlare ofte symtomer på angreb allerede 3 dage efter at de er ankommet til Europa. De fisk som rammes hårdest af dette angreb er fisk fra Asien. Der hvor problemet ligger, er når at europæiske opdrættet fisk og Asiatiske fisk bliver blandet, at de så bliver syge. Men også når fisk fra forskellige dele af Europa sættes sammen at de så bliver syge. Det er kontakten med nyankomne og gamle fisk med hinanden, hvor at fisken bliver syg, og producere et overskud af slimlaget og fisken ligger enten på bunden eller hænger i overfalden af vandet. Forklaring 4: I mange tilfælde af undersøgelser af fiskene viser det sig at man både finder Spironucleus/Hexamita, Gælleikter, Nematode Capillaria, Ichthobodo/Costia, bakterie infektioner eller virale infektioner.
Populær navn
Discus/Scalare AIDS eller Pest
Behandling
Lav et vandskifte på 50% hver eneste dag sammen med et FMC eller Nifurpirinol baseret produkt, der modarbejder parasit eller bakterieinfektioner. Efter behandlingen skal vandet stadig tilføres ½ dosis af et FMC eller Nifurpirinol baseret produkt. Hvis der også er angreb af Spironucleus/Hexamita, tilfør da Aquafuran. Foder med Dr. Bassleer´s Biofish Food Forte og fisken vil begynde efter 3-7 dage at tage deres naturlige kropsfarve.
Behandlingstid
Behandlingen skal stå på i 3-4 dage
Forebyggelse
Discus fisk eller Scarlare fra forskellige opdrættere eller lande bør ikke være i det samme akvarium eller rum. Køb fisk som har gået i karantæne eller som allerede er imune overfor angrebet ( nogle fisk fra Asien er gjort imune ) Undersøg inden købet af dine fisk om fiskene er sunde og raske. Sørg for at fiskene er grundig afklimatiseret, da mange opdrættere holder fiskene i osmose vand.
Forfatter
Esben Sebastian Karlsson
Type
Andre
Billede
Discus/Scalare sygdom
Discus/Scalare sygdom
Drupal 9 Appliance - Powered by TurnKey Linux