Falsk svampe infektion

Indsendt af Robot den lør, 02/06/2021 - 23:50
Dette er en parasitter som er små fastsiddende parasitter på stilke. Som man kan se som en helt krans rundt om mundåbningen. Der er flere forskellige stilke parasitter. Men de mest almindelig er dem som lever i grupper. Det ligner små bomuldstotter og forveksles tit med svampeinfektioner. Fisken bliver sløv og spiser ikke særlig meget og svømmer rundt alene. Epistylis findes hovedsaglig på akvariefisk, mens Glossatella findes hos havedamsfisk. Epistylis giver røde åbne sår, der ofte bliver til bakterieinfektioner og dødelighed. Der findes også to andre almindelige typer, nemlig Heteropolaria og Scyphidia, men det er kun en ekpert som kan kende forskel på disse to typer encellet parasitter. Heteropolaria ses oftest på maller, hvor parasitten sætter sig på finnerne som røde åbne sår. Hvis angrebet kun er på finnerne, kan fisken overleve i lang tid, men det er stadig et irritationsmoment for den. Parasitangrebene fremprovokeres til at gå i udbrud i overfyldte akvarier, og akvarier med dårlig vandkvalitet. Ofte bliver fiskene fejlmedicineret, pga. at man tror at det er svampesygdom. Sygdommen bliver kun overført til andre fisk i forurenet akvarier, hvilket også giver fiskene mange infektioner.
Behandling
Man kan med fordel benytte disse medicintyper: TetraMedica ContraIck furamor-P Odimor-P Medimor Ektomor Saltbad: 10-30 g/l i 4-30 min. Put derefter salt i akvariet. Formalin 2,5 ml/100 l eller et kort bad 0,25 ml/l i 30-60 min. Man kan med fordel bruge TetraMedica GeneralTonic efter endt behandling.
Behandlingstid
Indtil fisken er rask.
Forebyggelse
Sørg for at rode så lidt rundt i dit akvarium som muligt, en af de hyppigste måder at denne sygdom kommer i udbrud er pga. stress. Sørg for en god vandkvalitet og et godt filter. Sørg for at brug et foder af høj kvalitet, f.eks. Tetra eller Dr. Bassleer's Biofish Food.
Forfatter
Esben Sebastian Karlsson
Type
Encellet parasitter ( Protozoa ) - Eksterne parasitter, fritsvømmende
Billede
Falsk svampe infektion
Falsk svampe infektion
Drupal 9 Appliance - Powered by TurnKey Linux