Flavobacterium columnare

Indsendt af Robot den lør, 02/06/2021 - 23:50
Columnaris sygdommen opstår udfra bakterien Flavobacterium columnare. Det er en ret kendt sygdom, der ofte er skyld i stor dødlighed. Sygdommen kendetegnes ved at den giver nogle hvide affarvninger på fisken. Det kan være på større eller mindre dele af kroppen, og nogen gange kan det se ud som om at fisken er ved at rådne væk på de angrebne områder. Sygdommen angriber oftest først rygfinnen eller halefinnen. Det er især i vand der er koldere end 23 grader at sygdommen udvikler sig hurtigt, hvis man selvfølgelig ikke er gået igang med at medicenere i akvariet. Den angriber først gæller og blodbaner, og hvis man ikke gør noget indenfor 24 timer, vil det ofte medføre døden for fisken. Bakterien lever i vand der har en ph, der er højere end 6,0.
Populær navn
Columnaris, Falsk neon sygdom, Mundsvamp
Behandling
Man kan med fordel benytte disse medicin typer: TetraMedica GeneralTonic er et lægemiddel til behandling af bakterielel infektioner. furamor-P giver den korrekte dossering for at få dine fisk helbredt mod Columnaris, den giver også god bestyttelse for at andre fisk ikke skal blive smittet med denne sygdom.
Behandlingstid
Indtil at fiskene er raske.
Bivirkninger
Nogle præparater kan skade nogle planter i akvariet.
Forebyggelse
Man kan forebygge denne sygdom ved at man lader sine nye fisk gå i et karantæneakvarium i mindst 7 dage. Planter kan også bære den sygdom, og de bør derfor gøres effektivt rene inden at man sætter dem i sit akvarium. Sørg for at rode så lidt rundt i dit akvarium som muligt, en af de hyppigste måder at denne sygdom kommer i udbrud er pga. stress. Det er ofte svækket fisk, som bliver angrebet af denne sygdom. Sørg for at brug et foder af høj kvalitet, f.eks. Tetra eller Dr. Bassleer's Biofish Food.
Forfatter
Esben Sebastian Karlsson
Type
Bakterie infektioner
Billede
Flavobacterium columnare
Flavobacterium columnare
Flavobacterium columnare