Ichthyophonus

Indsendt af Robot den lør, 02/06/2021 - 23:50
Dette er en svampesygdom, der giver en bakterie eller/og parasitangreb på fisken som vil dræbe fisken. Fisken kan være angrebet alle steder på kroppen, og kan være ret store plamager på kroppen. Det ligner mug eller større vattotter. Det er en forholdsvis sjælden sygdom, men er oftest blevet raporteret fra de Asiatiske opdrættere. Ellers ses den mest hos vildfanget regnbuefisk og guramier. Sygdommen kan kun præcis blive bestemt i et laboratorium.
Behandling
Der er ingen kendte måder at behandle en fisk som er ramt af denne sygdom, det bedste vil være at slå angrebne fisk ihjel.
Forebyggelse
Man kan forebygge at denne sygdom spreder sig, ved at man lader sine nye fisk gå i et karantæne akvarium i mindst 7 dage. Sørg for at brug et foder af høj kvalitet, f.eks. Tetra eller Dr. Bassleer's Biofish Food. Hvis en fisk har skader efter transporten, skal man ikke begynde at introducere den for de andre fisk, før at skaderne er helet. Hold dagligt øje med om dine fisk er raske og reagere med det samme, hvis du opdager tegn på sygdom.
Forfatter
Esben Sebastian Karlsson
Type
Svampe infektioner
Billede
Ichthyophonus