Ikke synlige virus sygdomme

Indsendt af Robot den lør, 02/06/2021 - 23:50
Virussygdomme fastsætter sig ofte på fisken sammen med en bakterieinfektion eller der kommer en efterfølgende bakterieinfektion. Det er meget svært at lave den korrekte diagnosis uden at fisken er blevet undersøgt på et labratorium. Vi kan sjældent selv se virus sygdommen. Det er ofte kun den bakterieinfektion som fisken har pådraget sig som vi opdager. Det kan være svært for det almindelig øje at fastslå hvilken type sygdom som der helt præcis har angrebet fisken. Vi vil som regel kun opdage den synlige bakteriesygdom. Det kan feks. være at fisken har: - Herpes ligende udtræk ved på kroppen. - Blodskudte røde øjne og røde udtrækninger på kroppen. - Hævet mave og mørk i farven. Scalaretyperne har også en virussygdom som hedder Scarlara AIDS. Denne sygdom lever i de indre organer.
Behandling
Der er umiddelbart ingen behandlingsmetode, udover at sygdommen vil forsvinde efter nogle uger, hvis at man har en god vandkvalitet og fiskens leveforhold er absolut i top. Det bedste er at flytte de angrebne fisk over i et karantæneakvarium, så man undgår at der er flere fisk, der bliver smittet med virusen.
Forebyggelse
Man kan forebygge denne sygdom ved at man lader sine nye fisk gå i et karantæneakvarium i mindst 7 dage. Sørg for at rode så lidt rundt i dit akvarium som muligt, en af de hyppigste måder at denne sygdom kommer i udbrud er pga. stress. Sørg for at brug et foder af høj kvalitet, f.eks. Tetra eller Dr. Bassleer's Biofish Food.
Forfatter
Esben Sebastian Karlsson
Type
Virus infektioner
Billede
Ikke synlige virus sygdomme
Ikke synlige virus sygdomme
Ikke synlige virus sygdomme
Ikke synlige virus sygdomme