Lymphocystis

Indsendt af Robot den lør, 02/06/2021 - 23:50
Dette er den mest kendte virussygdom. Sygdommen er en virus som angriber fiskens celler. Den kan nemt kendetegnes, da den sidder på fiskens finner eller krop som små eller store vattotter på hovedet og på finnerne. Nogle af disse kan vokse sig ret store og er faktisk svulster. Den angriber oftest på finnespidserne. Efter få uger vil den vokse til ca. 50 mm. Denne sygdom bliver tit forvekslet med Hvide Prikker, men denne sygdom behøver ikke at angribe alle fiskene i akvariet. Lymphocystis kan angribe: Labyrintfisk, Cichlider, Glasfisk, Monodactylus, Scatophagus, Badis, Koi karper, Solfisk, og flere andre fisk, men aldrig Maller og Cypriniformes.
Populær navn
Blomkålssygdom
Behandling
Der er umiddelbart ingen behandlingsmetode, udover at sygdommen vil forsvinde efter nogle uger, hvis at man har en god vandkvalitet og fiskens leveforhold er absolut i top. Det bedste er at flytte de angrebne fisk over i et karantæneakvarium, så man undgår at der er flere fisk, der bliver smittet med virusen. Fisk der ramt af Lymphocystis bør gå i karantæne i mindst 2 måneder.
Behandlingstid
2-3 uger.
Bivirkninger
Fisken kan få sig nogle grimme ar efter at de er blevet raske igen.
Forebyggelse
Man kan forebygge denne sygdom ved at man lader sine nye fisk gå i et karantæneakvarium i mindst 7 dage. Sørg for at rode så lidt rundt i dit akvarium som muligt, en af de hyppigste måder at denne sygdom kommer i udbrud er pga. stress. Sørg for at brug et foder af høj kvalitet, f.eks. Tetra eller Dr. Bassleer's Biofish Food. Hvis en fisk har skader efter transporten, skal man ikke begynde at introducere den for de andre fisk, før at skaderne er helet.
Forfatter
Esben Sebastian Karlsson
Type
Virus infektioner
Billede
Lymphocystis
Lymphocystis