Malawi Bloat

Indsendt af Robot den lør, 02/06/2021 - 23:50

Fisken er tyk med en opsvulmet mave. Den er sløv og vil hurtig dø, hvis der ikke bliver skredet ind med en behandling. Fisken hænger i overfladen eller ligger på bunden og hiver efter vejret. Maven indeholder overskudsvæske pga. en bakterieinfektion, og tarmene er blokeret for afgang af affaldsstoffer. Det forekommer ofte pga. stress i en kombination med overfodring og dårlig vandkvalitet. I nogle tilfælde har man også fundet Spironucleus parasitter i tarmene og de indre organer.

Behandling

Fisk med meget opsvulmet maver kan ikke reddes. Forbedre straks vandkvaliteten. Benyt Aquafuran eller Aquamor 1 i en kombination med TetraMedica FungiStop.

Forebyggelse

Man kan forebygge denne sygdom ved at man lader sine nye fisk gå i et karantæneakvarium i mindst 7 dage. Sørg for at rode så lidt rundt i dit akvarium som muligt, en af de hyppigste måder at denne sygdom kommer i udbrud er pga. stress. Det er ofte svækket fisk, som bliver angrebet af denne sygdom. Sørg for at bruge et foder af høj kvalitet, f.eks. Tetra eller Dr. Bassleer's Biofish Food. Undgå at bruge salt permanet, brug kun salte fra de afrikanske søer.

Forfatter
Esben Sebastian Karlsson
Type
Andre
Billede
Drupal 9 Appliance - Powered by TurnKey Linux