Saprolegnia

Indsendt af Robot den lør, 02/06/2021 - 23:50
Dette er den mest almindelig form for svampeangreb. Man er ikke i tvivl, når at ens fisk har Saprolegnia ( svamp ). Fisken kan være angrebet allesteder på kroppen, og kan være ret store plamager på kroppen. Det ligner mug eller større vattotter. Det er ofte en sygdom der opstår, fordi at man enten ikke har fået helbredt sine fisk for f.eks. hvide prikker, eller fordi at man simpelthen har ventet for længe med at behandle sine fisk. Det kan også forekomme ved skrammer eller sår på fisken, som er ikke er helet pga. f.eks. dårlig vandkvalitet, skrammer mv., så der er gået infektion i såret. Så snart at man opdager et svampeangreb skal man se at få gjort noget i en fart, ellers kan det hurtig udvikle sig til nogle meget slemme skader. Ældre fisk er meget sårbare overfor den slags angreb, og de vil ofte have svær ved at overleve et sådan angreb. Hvis man ikke får fisken behandlet, vil svampen æde fisken indtil at den dør. Pas på ikke at forveklse svamp med Falsk svampesyge eller Tetrahymena infektioner
Populær navn
Svamp
Behandling
Man kan med fordel benytte disse medicin typer. TetraMedica FungiStop: Er et højaktivt specialmiddel, der behandler og forebygger mod at svampesygdommen. Den er forebygger også svamp på fiskeæg og fremme sårhelingen ved at beskyttelse af slimhinderne. Faunamor: Er et effektivt lægemiddel, der effektivt bekæmper svampeinfektioner og beskytter mod andre bakterielle infektioner. Brug 20 ml. til 400 l. vand.
Behandlingstid
Indtil at fisken er rask.
Bivirkninger
Fisken kan få sig nogle grimme sår, efter at de er blevet raske igen.
Forebyggelse
Sørg for at rode så lidt rundt i dit akvarium som muligt, en af de hyppigste måder at denne sygdom kommer i udbrud er pga. stress. Sørg for en god vandkvalitet og et godt filter. Sørg for at brug et foder af høj kvalitet, f.eks. Tetra eller Dr. Bassleer's Biofish Food.
Forfatter
Esben Sebastian Karlsson
Type
Svampe infektioner
Billede
Saprolegnia
Saprolegnia
Saprolegnia