Tetrahymena

Indsendt af Robot den lør, 02/06/2021 - 23:50
Tetrahymena minder meget om Chilodonella, men den kan kendes ved at den har flere tråde og det pæreformet udseende. Denne encellet parasit borer sig ind i vævet på fisken og skader hud og muskelvævet på fisken. Det er især en almindelig sygdom bla. guppyer, og kaldes derfor også Guppy sygdommen. Det er en parasit som faktisk altid findes i vores akvarier eller på fiskene. Den vil kun komme i udbrud, hvis at fiskene er stresset eller der er en form for bakterieinfektion på fiskene. Den kan dog også fremprovokeres i akvarier, der har en meget dårlig vandkvalitet. Tetrahymena ses oftest ved skader som fisken har pådraget sig i hovedregionen, og ødelægger vævet på døende fisk. I de fleste tilfælde er der en hvid hinde på huden, hovedet eller rundt om øjnene. Nogle af skællene kan også være strittende. Den får små åbne sår, der hurtigt kan blive til blødninger og åbne sår der kan medfører en bakterieinfektion. I grove tilfælde angriber parasitten musklerne og de indre organer. Det er oftest svage fisk eller hvis fisken har skader af en bakterieinfektion som bliver angrebet.
Populær navn
Guppy sygdommen
Behandling
Start med at flytte alle angrebne fisk over i et seperat behandlingsakvarium. Man kan med fordel benytte disse medicintyper: TetraMedica ContraIck Furamor-P Odimor-P Medimor Ektomor Formalin Grøn malakit
Behandlingstid
Indtil fisken er rask.
Forebyggelse
Sørg for at rode så lidt rundt i dit akvarium som muligt, en af de hyppigste måder at denne sygdom kommer i udbrud er pga. stress. Sørg for en god vandkvalitet og et godt filter. Sørg for at brug et foder af høj kvalitet, f.eks. Tetra eller Dr. Bassleer's Biofish Food.
Forfatter
Esben Sebastian Karlsson
Type
Encellet parasitter ( Protozoa ) - Eksterne parasitter, fritsvømmende
Billede
Tetrahymena
Tetrahymena