180 L Malawi Hjørneakvarium

Indsendt af Robot den man, 06/09/2008 - 02:03
Forfatter
Ronstar
Mit begynderakvarium med flamingo/alfixbaggrund (oxidfarvet). Under beabejdningen var jeg af kæresten forvist til altanen. Jeg har desuden lavet nogle fritstående klipper hugget ud i gasbeton, udhulet og derefter smurt ind i alfix (også oxidfarvede). De kom i en spand med vand og krævede en del vandskift inden isætning... Faktisk flød de ovenpå indtil de fik suget noget vand *rødmer*. Var lidt bekymret.
Baggrunden er samlet af 3 stykker flamingo og samlet med PU-skum. Jeg har lavet overløb til hjørnet, hvor spandfiltret suger vand og varmelegemet sidder. Udblæsningshullet sidder diskret centralt placeret i baggrunden.
Tænderne på min overløbskam, som stammer fra sådan nogle man bruger til tagrender, var i begyndelsen lidt for spredte, da jeg ofte var nødt til at fiske mine golden spec op fra hjørnet. Nu er de heldigvis blevet større :D Jeg har desuden supleret hulerne i baggrunden med stablede natursten fundet i en grusgrav. Et par stykker (de lyse) er smuglet med hjem fra Tyrkiet. Sandet er sandblæsningssand. Jeg har prøvet at lave mange gemmesteder, da akvariet ikke er så stort.
Fisk: 1 voksen pseudotropheus Acei yellow fin/tail samt 7 yngre, 4 golden spec, 2 Metriaclima Zebra Goldhead orange top, 1 stor og 1 lille malle. Kom i starten til at købe 2 Tropheus Duboisi (Tanganyika), som forløbig har fået lov at blive. De har det fint sammen med malawierne.

Dette var blot en lille historie om mit første Malawi-akvarium, hvis det skulle have interesse for nogen. Jeg har forsøgt at tage nogle billeder.

Jeg er jo kun en novice herinde, men skulle der være nogle spørgsmål så skyd løs.