En akvarists bekendelser

Indsendt af Robot den tir, 01/21/2014 - 00:57
Forfatter
Crahbek
Dette er historien om en mands tilværelse med en vanedannende og til tider nærmest hysterisk besættelse af en hobby. Op og nedture - eufori og desperation.

Et sted midt i mellem beskrives den lange tur fra den spæde start i teenage årene til den voksne mands 900-1000 liters store planteakvarium med Tetra, Rasbora, Danio og pansermaller i en skøn sammenblanding.


Året var 1994, og 12 år gammel var han. En bowle på ca. 10 liter udgjorde det første eventyr med fisk. Venligt skænket af nogle venner til hans forældre. Efter nutidens standarder et ynkeligt forsøg. Men dengang, længe før almindelige akvarister kendte til vandtester sæt, CO2, mikro og makrogødning, dengang gjorde et par små guldfisk samt et par guppyer stor, stor lykke. Ikke noget at være stolt af - især ikke dyrevelfærdsmæssigt - men drengen hyggede sig. Og noget begyndte at spire i ham.

Snart blev bowlen for trang til lysten til at prøve mere pladskrævende fisk. Erstatningen blev et 40 liters akvarium som stadig lever - dog mest på hylden til brug i problematiske tider. Det lille hus har haft mange bekendtskaber; sorte mollyer, et kampfiskepar, glødelystetra, rød neon og en lille håndfuld øksefisk samt et par perleguramier.

Drengen blev større - og det samme gjorde behovet for at udvide fiskeparken. Endnu en foræring stod for døren - et 160 liters akvarium. Og med kom et par scalarer til samlingen. Set i bagklogskabens lys, var knægten stadig ung, dum og naiv. Især fordi han brugte en formue på planter som blev ved med at dø. Til sidst gav han op - fortabt i vandskift og udgifter til planter der blev ved med at dø. Teenageren mistede lysten og lod hormonerne tage over.

Siden blev den dumme teenager voksen, han fik sig en god uddannelse, og endte egentlig med at blive ret begavet - trods alt. I alle årene har han alligevel savnet hobbyen. Åndehullet var skyttefiskene i Botanisk Have - og det ualmindelige dejlige bassin der er derinde med små fisk.

Siden fik drengen der nu var blevet til en mand, børn - og pludselig var manden flyttet med børn til et hus på landet - og det gav mulighed for at tage den gamle hobby op igen.

Og her er jeg så - voksen, klogere, mere erfaren - og ikke mindst rigere :-D

Næste update - de første akvarier
Drupal 9 Appliance - Powered by TurnKey Linux