Et anderledes akvarie bliver til

Indsendt af Robot den man, 01/03/2011 - 17:43
Forfatter
Multi
Her den 26/12, i fødselsdags gave, fik jeg som gave, at jeg fik lov til at opgradere det mindste akvarie. Dejligt!:D
Jeg vil nu prøve at lave en blog om akvariet, hvordan det bliver startet op, hvilke planer der er med det, og så, når den tid kommer, hvordan det kommer til at køre.


Akvariet

Udstyr, pumpe og varmelegeme

Jeg kan godt lide at eksperimentere. Og jeg har længe gerne ville have et anderledes akvarie. Og når jeg har været ude og rejse med familien og jeg har set disse smalle vandløb, hvor ovenvandsplanter, der står med rødderne i vandet og danner laaange rødder dybt ned, og deres blade står flot over vandoverfladen og vandoverfladen er dækket i siderne, af et flot og frodigt lag flydeplanter, så har jeg tit tænkt at dét måtte jeg prøve at efterligne engang! Især da jeg var i Australien i foråret og jeg var nede og snorkle, i en af disse vandløb, hvor der i siderne var tæt beplantet og rødder og grene stod ud i vandet, igennem den tykke plantemasse, der vidste jeg, at når jeg fik muligheden, måtte jeg lave sådan noget.
Og muligheden er her nu!

Efter en tur i Bonnie Rødovre, (hvor jeg forøvrigt så en lille rod der ville passe rigtig godt ind bagerst, da jeg kunne plante en windeløv imellem to grene den stak ud), gik jeg hjem og tegnede en opstilling der måske ville passe..?
Stængelplanten jeg har tænkt på, måske skulle derned, ved jeg ikke rigtig om jeg skal stille forrest i venstre side, eller bagerst i højre side. Måske begge steder? Altså små skud i venstre og høje i højre? Nogle ideér??I går var jeg så ude og hente akvariet, et 63 l akvastabil effectline, med dækglas, pumpe, varmelegeme og armatur.
Planen er så at jeg vil prøve at få fat i to redmoor rødder, der skal stå i hver sin side af akvariet, og så fæstne planter til dem.:) Akvariet vil kun blive fyldt 3/4 - 2/3 op med vand, og det øverste lag bliver så beplantet med ovenvandsplanter. Gerne nogle der kan tåle at stå med rødderne i vand, da de også vil blive fæstnet på rødderne. I vandoverfladen vil der være flydeplanter.
Altså, en slags åbent akvarie, med sænket vandstand!B)

Hvis denne opsætning nu viser sig at være helt åndsvag, og ender helt dumt, kan jeg jo altid tage landplanterne op og fylde vand op til kanten.;)

Af planter der har jeg været inde på Tropicas hjemmeside og se (http://www.tropica.dk/planter/oprindelse/afrika.aspx) , jeg kunne godt tænke mig nogle afrikanse planter, da fisken der skal gå deri også er afrikansk.
Indtil videre har jeg set meget på disse:
Anubias Barteri Barteri
Nesaea pedicellata
Og så putter jeg også min Microsorum Pteporus Windeløv i, tror jeg, da den bare står og ser dum og grim ud, i mit 180 l.. Og den har været for dyr, til at jeg vil skille mig af med den..
Og ved godt at den plante ikke er afrikansk, men har også lidt set på Anubias Barteri Coffeefolia, da den lyder så flot med sine brune og grønne blade. Nogle der har erfaringer med den? Og ellers bare en anden, lavere, anubias, måske...


Plantegødningssæt

Det er planen indtil videre.. Skal have fundet nogle egnede rødder!! Nogle der ved om de har redmoor i Zoo City? For nu har jeg prøvet at se i alle de nærmeste butikker, og enten har de dem ikke, ellers så passer de ikke og ellers er de for dyre. Zoo City kunne måske have dem?? De er jo ret vigtige, for det er dem som hele opsættet bygger på..*doh*

Læg gerne en kommentar, eller tips.:D

Kommentarer

Robot man, 01/03/2011 - 19:01 Permalink


Hov, har postet et forkert sted! Er der en admin der kan slette denne blog?:o
Skrevet af Multi
Drupal 9 Appliance - Powered by TurnKey Linux