Kåres skumle kælder

Indsendt af Robot den fre, 02/20/2009 - 23:16
Forfatter
Kåre
Jeg tænkte jeg lige ville prøve at lave en Blog hvor dem der gider kan følge med i mine opdræt og opdrætsforsøg.

Der er lavt til loftet i min kælder og væggene er grimme, men skidt med det, jeg kigger alligevel mest ind i akvarierne når jeg er dernede.

Lige nu ser der således ud:

Det er planen at fryseren skal flyttes til en anden del af kælderen, for jeg har en reol med 3 x 63l. stående der skal stilles op så snart jeg får tid (og det er der plads til nu) og så kommer der en enorm masse nye akvarier til omkring påske der også skal være plads til.

De akvarier der er i kælderen lige nu er:

12L. der bruges til opdræt af mindre æglæggere. Her til aften 20/2 er der lige blevet sat et par Ø-barber (P. oligolepis) i dette, så må vi se om de gider noget. De får lov at gå i maksimalt 2 dage, og hvis der ikke er æg fjernes de igen og akvariet klargøres til et andet par af samme art, eller der introduceres en ny hun eller han.

Det ser således ud når der er gjort klar til Ø-barber:Så er der 1 x63L med Ancistrus sp. yngel. Der går P.T et kuld i akvariet på ca. 130stk. Det sjove er at begge forældrefisk tilsyneladende er heterozygote for albino, da ca. 1/4 af ungerne er albinoer og ingen af forældrene er albinoer. Ungerne er P.T knapt en måned gamle og ca. 1,5cm. lange. Desuden er der ca. 40 Golden sværdrager unger i akvariet.

Her er et billede af dette akvarie:Der er også 1 x 54L med barbe hanner. De er skilt fra hunnerne for at undgå at de leger før tid. Hvilket gør at man får større kuld.

Det akvarie ser således ud (meget uinteressant egentligt):Et endnu mindre interessant akvarie på 54L. der står og venter på jeg falder over en ny fisk jeg bare må eje:Så er der mit 128L. hvori der går 4 små scalare og et par albino Ancistrus. Ancistrus hunnen er endnu for lille til at kunne yngle, men det kommer inden længe.Desuden er der et 30L. akvarie jeg bruger til fødeakvarie for mine sværdragere, mollyer og hvad der eller måtte være af ungefødende.Og så er der den store 160L. rodekasse hvori mollyer, sværdragere, Ancistrus sp., pansermaller, barbehunner osv. svømmer rundt.Jeg har også 2 stk. 63L. akvarier i stuen. Det ene med Red Body Endlers (Poecilia wingei) og det andet med kilepletbarber. Dem har jeg ikke billeder af lige nu, så det må vente lidt.

Som det nok fremgår af billederne er det ikke prydværdien i et akvarie der optager mig, men ene og alene fiskene og opdræt af disse.

Nogle vil nok bemærke at de fisk jeg har gående lige nu er ret almindelige, men jeg er lige startet op igen efter et par års pause, og min landlige placering vanskeliggør fremskaffelsen af spændende fisk. Det kommer selvfølgelig hen ad vejen efterhånden som jeg får genopbygget mit netværk og rejst rundt i landet. Mine lokale dyrehandlere udbyder desværre kun sjældent de fisk der virkeligt fanger mig, men jeg har købt lidt af de almindelige så jeg kunne komme igang igen.

Kommentarer

Robot fre, 02/20/2009 - 23:35 Permalink


Jeg kan i øvrigt bemærke at Ø-barberne tidligere gik sammen med Endlers i stueakvariet. Efter de blev fjernet derfra dukkede der en del Ø-barbeunger op i Endlers akvariet. Der er en del tilbage endnu og det lader til de får lov at overleve.

Javamos er en fantastisk ting.
Skrevet af Kåre

Robot lør, 02/21/2009 - 17:27 Permalink


ØV.

Det viste sig i morges at den rist jeg havde lavet til Ø-barbernes legeakvarie ikke var af rustfrit stål, som de havde fortalt mig i byggemarkedet, men istedet af et eller andet uidentificeret metal. Dette metal har tilsyneladende udskilt et eller andet og parret er dødt!!

Så indtil jeg finder et alternativt materiale til legerist må jeg klare mig med den gammeldags metode med enten spaghnum eller javamos i bunden.

TISSEBÆ!
Skrevet af Kåre

Robot tir, 03/10/2009 - 10:40 Permalink


Glæder mig til at se flere billeder :)
ærgeligt med de døde fisk .. Hader når folk snyder med den slags! *skeptisk*
Skrevet af AquaPet
Drupal 9 Appliance - Powered by TurnKey Linux