Kennets akvarier

Indsendt af Robot den tor, 12/22/2011 - 22:23
Forfatter
Kennet
Hej..
Jeg vil prøve at oprette en blog, skrive løbende om mine akvarier og ikke mindst hvad der sker deri.

Jeg har pt. 4 kørende af slagsen:
900 liter, 450 liter, 250 liter og 128 liter.

For 3 dage startede jeg et opdræts forsøg op med mit sikre Laetacara Flavilabris par. Problemet var at få dem fisket op af mit 900 liters akvarium. Det var ikke en let opgave, for hunnen kunne let forveksles med 3 af de andre artsfæller på ca. samme størrelse, men jeg greb chancen og fodrede fiskene lige hen over der, hvor parret var begyndt at pudse på en sten. Forvirringen gjorde, at jeg kunne snuppe hunnen, da den gik til angreb på de andre beboere. Hannen kunne jeg så fange i ro og mag bagefter, for han var pga. størrelsen ikke til at tage fejl af.
De blev så indsat i min 450 liters, sammen med 2 halvstore Scalare. Det har jeg gjort af 2 grunde, for jeg vil gerne se deres ynglepleje overfor andre fisk, og da mine Flavilabris samtidig kan være rasende sky, så er ikke-sky fisk en god hjælp til at få dem frem på.

Billedet af akvariet er taget her til aften med min Iphone, og parret er stadigvæk rasende sky efter flytningen. Når jeg er ude af syne, kommer de frem.De 2 andre billeder er taget for en uges tid siden af hannen.mere senere..

Kommentarer

Robot fre, 12/23/2011 - 09:52 Permalink


De har lagt æg flere gange i mit 900 liters akvarium, men det har altid været totalt chanceløst pga. fiskebestanden der:

Ancistrinae sp. L200. 8 stk.

Carnegiella strigata, 8 stk.

Geophagus altifrons. 5 stk.

Hyphessobrycon erythrostigma. 14. stk.

Laetacara flavilabris. 7 stk.

Panaque nigrolineatus L190. 1stk.

Pseudacanthicus leopardus L114. 2 stk.

Om dagen har de kæmpet med at holde de andre cichlider væk, men æggene forsvinder altid om natten. De 3 store maller (L114 og L190) flytter sig ikke for noget, hvis de er sultne.
De andre cichlider i 900 literen har i den senere tid været meget underkuet, så det er sjovt at se efter flytningen af parret, hvordan den resterende flok er kommet frem igen og har dannet nye territorier.Skrevet af Kennet

Robot ons, 12/28/2011 - 23:52 PermalinkTing arter sig ikke altid som man regner med..

Mit Flavilabris par har desværre ikke lagt æg endnu. Hunnen har fået nogle ret flotte farver igen, men om det er ensbetydende med, at de er ved at være klar, eller om det er pga. de 2 scalare er ikke til at vide. De 2 Scalare som fulgte med i akvariet som ”hjælpefisk” er nemlig gået i gang med at pudse kraftigt på et planteblad næsten midt i akvariet og deres æglæggerør er kommet til syne. De får dog nok ikke et ben til jorden, for Flavilabris hunnen blander sig rimeligt meget i deres forspil. De puster sig og forsvarer sig, men de har ikke en chance.

Skrevet af Kennet
Drupal 9 Appliance - Powered by TurnKey Linux