Maj-Britt´s 594l.

Indsendt af Robot den lør, 11/08/2008 - 14:19
Forfatter
snoopyzrainbow
Efter lang tids sygdom ser det nu således ud i min 594l tank.

Tirsdag d.4/11-08: De blå acara har lagt æg på den flade hule trærod.Det er første gang de yngler mens jeg har dem.Er rigtig stolt og glad.Endelig sker der noget.Det er også første gang der er rigtig yngel i det akvarie..dvs.zebraparret ynglede en enkelt gang mens jeg havde dem,så de tæller ikke med.Det er trods alt zebracichlider vi taler om:D
Mor passer godt på æggene..far føjter lidt rundt,men overtager iltningen med jævne mellemrum,så mor acara også kan få lidt at spise..men selvo far ikke er der,kan man godt lige lynhurtigt fise ud efter en myggelarve,også turbodrøne tilbage igen:D

Onsdag d.5/11-08: Æggene ligger der endnu,det ser dog ud til der er mindre end igår,hvor halvdelen af træroden var dækket.Nu er det kun ca 1/3 del. Så enten har æggene været ubefrugtet(?) eller også har knurremallerne fået lidt guf i nattens mulm og mørke..
De passer stadig begge æggene. En af de store Bujurquinaer kommer for tæt på.Får enordenlig lammer i tuden,af mor,og har nu et pænt tsort lyserødt område over snuden..så kan den lære det,kan den!

Torsdag d.6/11-08: Endnu et par æg er forsvundet.Har en kraftig mistanke om at det ER knurremallerne der er skurkene..men hva,så er der mindre at skulle afsætte senere.
Aften: Æggene klækker:D
Far har gravet en fin lille hule under en vallisneria,hvor mor og far forsigtigt putter larverne hen.De har selvfølgelig sørget for at gøre det i skjul,jeg kan absolut ikke få lov at se dem..øv også,havde håbet at kunnet få et par paparazzi skud,men næ nej,det kan der ikke blive tale om!:(;)

Fredag d.7/11-08: De gemmer sig stadig så jeg ikke kan se dem.Mor passer rigtig godt på reden.Far er dog i nærheden,og sørger for at jagte de nysgerrige SAE på flugt.En fik dog forvildet sig for tæt på,og mor gav ham et ordenligt hak i tuden.SÅ nu matcher den,den bujuquina der fik en lammer den anden dag!

Lørdag d.8/11-08: De har flyttet ungerne! De har rykket dem ind i en ny gravet hule under stenene. De forsvarer begge territoriet,men som det plejer,er det stadig mor der passer hulen.Far forsvarer det ydre territorie. Og klare det ganske glimrende.Alle andre fisk vover sig ikke i nærheden,på nær de dumdristige SAE. tsk tsk.
Èn fik forvildet sig ind i selve hulen,hold da op den fik tæsk! Har fået et par sår ned af den ene side,selvom den hurtigt tog flugten.Fatter ikke de er så utrolig dumme de ikke lærer af deres fejl.Må hellere observere de sår,for at sikre der ikke går svamp i igen.
Kan stadig ikke få lov til at lege paparazzi.De har simpelthen gravet ind under stenene,og jeg kan ikke se hverken bu eller bæ...
TYPISK!
Men får dem jo nok at se om en 4-5 dage,når de blir fritsvømmende.HAr fundet artemiaklækkeren frem igen,og er klar.Har sørget for ekstra fint flagefoder,og så en smule protein i form af ørredgranulat..det skal nok blive helt godt. Er dog lidt i tvivl om hvornår jeg skal ta ungerne fra..hvornår holder de mon op med at passe dem?

Kommentarer

Robot lør, 11/08/2008 - 16:12 Permalink


Lørdag d.8/11-08.: Jeg har netop set en halv billion mikro små svirrende blå acara unger:D Damn blir svært at få afsat så mange..
Og så har jeg lige overværet min ene golden sp han danse med TO hunner..liderlig bæst..Det har jeg aldrig set før,jo på youtube,men det er jo ikke helt det samme..fatter ikke hvordan de kan svømme så meget rundt,og så stærkt uden at bliv rundforvirret..SÅ der er vist amoriner i luften herhjemme:D:D
En halv billion blå acara unger,og 2 stk golden sp skuffer..pyha altså:D
Skrevet af snoopyzrainbow

Robot lør, 11/08/2008 - 17:08 Permalink


Lørdag igen: Jeg lærte noget nyt idag...man skal under alle omstændigheder IKKE skifte vand i akvariet med køligt vand*doh*
Samtlige fisk blev knald i låget,og opførte sig som om de var ved at dø..de sprang rundt og var ved at smutte ud af akvariet,de tiltede,lå fladt på bunden,og så døde ud..jeg kunne faktisk samle dem op med hænderne,uden modstand..og acaraerne glemte et kort øjeblik deres yngel(som jeg endelig har fået lov at se:)) Med det resultat at en halv sløv geophagus fik en lille snack:(..men acaraerne kom heldigvis hurtigt til sig selv igen,og forsvarede reden med alt hvad de havde.Mor var også ude og samle ungerne op igen,og putte dem tilbage i reden.
De andre er også så småt begyndt at komme til sig selv.Og det er SIDSTE gang jeg skifter vand når der er yngel,og bruger KØLIGT vand..dååååmme mig*doh*;(

Lørdag aften: Acaraerne er begyndt at flytte ungerne mellem 2 huler..det har de nu gjort en 4-5 gange..ved ikke helt hvorfor?

Sent lørdag aften: Acaraerne har lige ædt de resterende unger:( Så det er bare super hyggeligt..eller noget..suk.
Kan kun håbe de snart leger igen.Men øv hvor er det træls,når det er første gang de leger/yngler mens jeg har dem..snøft:(
Skrevet af snoopyzrainbow
Drupal 9 Appliance - Powered by TurnKey Linux