Man bliver bidt af det

Indsendt af Robot den fre, 01/14/2011 - 16:19
Forfatter
prefalch
Vores akvariehistorie startede for 1½ år siden, med at vi købte et 54 l startersæt. Det var mest min kones akvarie med selskabsfisk, gubbiér og lignende. Der fandt vi hurtigt ud af at den pumpe der fulgte med ikke rigtig kunne klare der, så vi købte er lille eiheim spandpumpe.
Så fik vi mulighed for at få et 112 l. Fint, men så var spandpumpen for lille, og klog af skade blev den næste købt så den var til at vokse med, en eiheim 2073. Men ak, der var næsten for meget strøm i. Nu havde jeg så fået øje på cichlider, og læste en masse om dem, og blev bidt.
Et 250 l blev anskaffet, brugt, men i fin stand. Der blev købt et heldækkende armatur, en mindre Eiheim 2071 (til 112 l) så kunne 2073 bruges hertil. Nå Vand i, var det tæt, det var det, stod med vand i udenfor i en uge (august måned). Derefter tømt, og jeg gik i gang med at lave en alfix baggrund. Baggrunden blev skyllet grundigt efter hærdningen, sat i, fuldt vandskifte hver anden dag i 14 dage, filterstarter i, og så skulle akvariet køres ind. Kørte i 10 dage og så, KATASTROFE, det sprang læg, heldigvis så jeg det så der løb kun 1/3 af vandet ud.
SÅ BLEV JEG SUR.
Det skidt ville jeg ikke bruge mere (blev dog klogere) og købte et 325 l. Det havde været brugt til saltvand. Der skulle en ordentlig gang rengøring til, maling skrabes af siderne, alger skrabes af indvendig, men det blev fint. Der var ingen armatur til, så fandt et brugt her på siderne, MEN hvis akvariet skulle gøres rent så ved jeg ikke hvad dette skal kaldes. Men igen knofedt gør underværker. Ny indmad, dæmpbart.
Jeg var blevet temmelig bidt af at lave baggrund, så det skulle også gøres her. Jeg havde læst om Makemake og syntes det lød godt, så det blev baggrunden lavet i, og det bliver de næste også fremover. Dejligt at arbejde med, men lidt dyrere end alfix.
Jeg har hele tiden syntes at det at tilslutte et spandfilter er noget besværligt noget, og tanken på hvad der sker hvis den bliver utæt, især hvis man ikke er hjemme.
SÅ i 325 l er der kommet indvendig filter i, 30 l biobolde og 12 l filtervat. Filteret er drevet at 2 Hydor 1200 powerheads.
Nu skulle akvariet så køres ind, og jeg stod pludselig med en masse tid, så 250 l kom til ære igen. Baggrunden blev taget ud ( det kunne den ikke holde til) og fugerne skåret ud, renset og fuget igen. Har dtået med vand i i 14 dage og er tæt. Fandt ud af at det havde stået og vredet på det indkøbte porsa stel, fordi gulvet sank lidt i det ene hjørne. Så der er også lavet nyt akvariebprd, hvor der er plads til både 250 l og 325 l.
Der er kommet fisk i 325 l nu, 10 stk Saulusi, 10 stk Golden spec., 10 stk Maingano, og i det 54 l går der 10 stk Red top, der bare skal blive så store at de kan komme over i 325éren.
Drupal 9 Appliance - Powered by TurnKey Linux