Mit kommende 400 Liters mbuna akvarium.... hjælp / forslag / ideer

Indsendt af Robot den søn, 11/23/2008 - 11:08
Forfatter
Waps
Jeg har pt. et 220 Liters akvarium hvor der går 13 mbunaer og 3 maller i. Jeg har kun haft mbuna i ca 6 måneder, men jeg er virkelig blevet bidt af de små væsner og deres adfærd. Det nuværende akvarium (ATMAN) er 100 cm i længden. Og der er plads til et på 150 cm. Så jeg har efter diverse overvejelser, samt godkendelse fra min bedre halvdel. Besluttet at det skal være en kina model igen. (både ud fra en økonomisk, og udseendsmæssigt synspunkt) Så valget er faldet på et sølvfarvet JinLong RA1500. med målene LxHxD 150 x 57 x 47 cm

I de ca. 6 måneder jeg har haft mbuna har jeg lært.

- At den (Atman CF-3 800 L/T 2 filterkurve) spandpumpe jeg har ikke rigtig har kunne klare opgaven i det nuværende setup. Det går da nogenlunde, men synes måske det kan blive bedre.
- At mit valg af BTN slimline har været det helt rigtige valg for ikke at tage for meget dybde af akvariet. (Atmanet er også kun 47 cm det dybeste sted) Og det har da pyntet i forhold til at have en folie baggrund, men har savnet dybde effekten.
- At mine mbunaer har elsket at have fået en Hydor Koralia 1 cirkulationspumpe, de står ofte i strømmen og træner lidt.
- At det er super lækkert at have et skab under akvariet hvor alt ledningsrodet, spandfilter og foder kan stå i fred og ro.
- At det har taget noget tid med at finde en rette sten opsætning, for at få fiskene frem i akvariet, frem for at de gemmer sig og er sky.

Det jeg har brug for hjælp / forslag / ideer til er følgende

- Valg af filter (er nok mest til et spandfilter igen, har tænkt på Tetratec 1200 EX)
- Forslag til baggrunde, og indretningstips for at få en bedre dybde virkning på kun 47 cm
- Få skabt det rigtige flow i akvariet, så jeg undgår døde områder.
- Når tid er skal jeg også have nogle flytte tips. For det nuværende akvarium står jo der hvor det nye skal stå. Vil helst undgå for meget stress af fiskene.

Jeg vil lige tegne en skitse over hvordan jeg forstiller mig at det nye skal indrettes, så er i meget velkomne til at komme med forslag.


Kommentarer

Robot søn, 11/23/2008 - 11:49 Permalink
Lige en rå skitse.. Er bare bange for at det kommer til at se for kantet ud med de skråvægge.. Så det er her jeg har brug for kreative indput :)
Det skal lige siges at venstre side af akvariet ikke skal dækkes til da den side står på linie med sofaen, og det lækker at man bare lige kan dreje hovedet, når der ikke rigtig sker noget i tossekassen.
Har kigget lidt på en Hydor Flo. Synes det virker smart, og har tænkt på om den evt. kunne sidde på udløbet fra filteret ?
Skrevet af Waps

Robot søn, 11/23/2008 - 12:02 Permalink
Sådan er mit nuværende opbygget. Og vil godt prøve noget lidt mere kreativt denne gang. :)
Skrevet af Waps

Robot man, 12/01/2008 - 21:42 Permalink


Var forbi MalawiCarsten i går søndag og købe en spandpumpe og diverse til det nye akvarium. Jeg valgte den billige løsning, en Tetratec 1200 EX.
Da jeg kom hjem satte jeg den på vores nuværende 220 L akvarium for at skabe en bakterie kultur i det nye filter. Det er vildt så klart vandet er blevet. Men okay Det gamle pumpe kører med 800 L/T og den nye 1200 L/T så vi taler 2000 L/T i et 220 L akvarium. Jeg har slukket cirkulationspumpen for fiskene ikke bliver helt kulleret af det store flow.

Vi fik blod på tanden for selv at prøve at lave en baggrund med flamingo og alfix. Så jeg har i dag købt en flamingo plade,så må vi se om evnerne kan følge ideerne.
Skrevet af Waps

Robot ons, 12/03/2008 - 05:26 Permalink


I dag er jeg virkelig kommet i tvivl om vi overhovedet kan finde ud / har tålmodighed til at lave sådan en alfix baggrund. Så jeg har lige startet en tråd med nogle af de spørgsmål jeg har vedr. det at lave en baggrund selv. Jeg har ikke rigtig lyst til at lægge en masse tid og arbejde i det, hvis det er dødsdømt på forhånd.
Skrevet af Waps

Robot fre, 12/05/2008 - 19:03 Permalink


Hjemmelavet baggrund bliver ikke denne gang. Udsigten til flamingo ´fnuller og alfix de næste mange aftner, var ikke til at overskue. Og det gør det ikke nemmere når den bedre halvdel skal bruge pladsen hvor det gamle akvarium står til at stille juletræet. Så jeg følte mig en del presset. Så jeg valgte den løsning jeg kender, nemlig BTN slimline, denne gang i kalk udgaven. Har døjet lidt med en overflade hinde i det gamle akvarium. Så jeg har valgt at lave et overløb i det ene hjørne, i stil med det Esben har vist i artiklen montering af baggrund her på siden. Udover overløbet i det ene hjørne, sætter jeg også en rund rist i samme hjørne ca. 10 cm over bunden. Så den både tager overflade og nede i akvariet. I den anden ende har jeg købt et BTN U modul som jeg påtænker at sætte ved overfladen og lave hul i til slangen fra spandfilteret.
Har bestilt hele BTN baduljen hos Tonny (AkvarieWest) Så jeg håber på at det er fremme i starten af næste uge, da jeg fri onsdag. Og meget gerne vil i krig med at få det sat fast.
Skrevet af Waps
Drupal 9 Appliance - Powered by TurnKey Linux